Mainos
Marvelin ja DC Comicsin kilpailu supersankarileffojen markkinoilla on veristä, mutta lähes yksinomaan Marvelin dominoimaa. Siinä missä Marvel on onnistunut esittämään leffansa toiminnan ja huumorin kera, on DC Comics luottanut The Dark Knight -trilogian viitoittamaan synkkyyteen. Synkkyys toimi Christopher Nolanin ohjaamana, muttei muiden tirehtöörien käsissä.

Aquaman on jälleen yksi uusi origin story, jossa esitellään Injustice League -leffassa nähty, Jason Momoan esittämä Aquaman, eli vettein oma Ahti. Ohjaajan tuolilla istuskelee Kirottu-leffojen isä, James Wan, joka on selvästi ottanut opikseen DC:n aikaisemmista virheistä. Nyt ei synkistellä, nyt tarjoillaan toimintaa, räjähdyksiä, huumoria, räjähdyksiä, kauniita ihmisvartaloita ja räjähdyksiä.

Mainos

Isoa viihdettä isoissa vesissä

Fast & Furious -ammeessakin pulikoinut Wan on DC-viihteen luomisessa oikeilla aalloilla. Aquaman on hämmästyttävän viihdyttävä leffa, joka kantaa typeryyksistään ja naurettavuuksistaan huolimatta hienosti alusta loppuun tarjoten isoa viihdettä. Elokuvasta pitävät varmasti kaikki yli 12-vuotiaat pojat ja miehet, mutta myös allekirjoittaneen hyperkriittinen puoliso jaksoi katsoa leffan poikkeuksellisesti kokonaan.

Amber Heard edustaa merikunkaallisten punahiuksisena Arielina jälleen itsenäistä voimanaista, joka tuo hyvää vaihtelua kliseiseen ja alisteiseen Hollywood-naiskuvaan.

Tekniikka ja bonukset

Aquaman on pitkälti automaattisen tietojenkäsittelyn lopputuote, joten on sanomattakin selvää, että 4K-kuvasta on leffaa katsoessa hyötyä. Jokainen renderöity pikseli on pikkutarkkaa, mutta tarkkuus paljastaa myös virheitä. Tarkkasilmäinen graafikko huomaa, miten joissain kohdissa keinotekoisuus on vahvasti läsnä ja leffa muistuttaakin paikoitellen peligrafiikkaa. Tämä ei toki haittaa, sillä tarinaahan tässä katsotaankin.

Ääniraitana jyrisee Dolby Atmos TrueHD, joka saa subbarin puhkimaan kirjahyllypölyt liikkeelle. Atmos-ääni osaa myös kaiuttaa tilaääntä ylös ja alas jotenkuten toimivasti.

UHD-levyllä ei ole ekstroja, mutta mukana tuleva BD-kiekko sisältää noin tunnin making of -koostetta ja erillisen kurkistuksen Shazam!-leffaan.

Kannattaako katsoa?

Aquaman on nostaa DC Comics -leffat Marvelin kilpailijakategoriaan yhdessä Wonder Womanin kanssa, joten se on ehdottomasti katsomisen arvoinen alkuperäistarina.

Mainos