Mainos
Uusi vuosi ja uudet lelut pelaajille. Steelseriesin tuoreen pelitarvikemalliston uusimmat ja kauneimmat kuulokkeet kantavat nimeä Arctis 7P+ Wireless ja ne luottavat aikaisemminkin hyväksi havaittuihin ratkaisuihin.

Arctis 7P+ Wireless -pelikuulokkeet ovat nimensäkin mukaan langattomat pelikuulokkeet ja tämän sarjan lippulaivamalli. Tärkeimpänä uudistuksena on tuki PlayStation 5:n uudelle 3D Audiolle.

Mainos

Muotoilussa ei muutoksia

Aloitetaan Arctis 7P+ Wireless -kuulokkeiden analysointi muotoilusta. Muotoilussa ei nimittäin ole mitään uutta. Eikä hyvää aina kannata muuttaakaan.

Tyyli on prikulleen sama kuin jo monta vuotta Steelseriesin kuulokkeissa. Kuulokkeet istuvat päähän kuin pipo, eikä pitkäkään pelisessio paina yhtään. Niin mukava on kuulokkeen sanka.

Toisella korvakupilla lymyilee äänenvoimakkuussäädin, mykistysnäppäin ja USB-liitokset. Toisella puolella on joiterin päässä oleva, falloksen kaltainen mikrofoni sekä mikrofonin monitorointia säätävä liukusäädin.

Korvakupit ovat perinteisen kokoiset 40 milliset, joten ne istuvat tavanomaisimpiin pääkalloihin moitteitta.

Jos on joskus nähnyt tai kokeillut Steelseriesin kuulokkeita, on nähnyt nämäkin.

Äänenlaatu

Äänenlaadussa on hienoista parannusta muutaman vuoden takaisiin malleihin, joita olen viimeksi testannut. Taajuusvaste on 20–20000 Hz ja herkkyys 98 dBSPL.

Kirkkaat äänet toistuvat ilman rikkoutumista ja bassokin on eheä. Basson munakkuus ei kuitenkaan ole kovin vahva, joten mitään överiä subbarielämystä ei Logitechin tyyliin kannata odottaa. Basso kuitenkin toistuu hyvin, eikä sitä kaipaa erityisesti lisää.

Entäpä se Pleikkarin aggressiivisesti markkinoitu 3D-ääni? Noh… miten sen sanoisi. Kyllähän keinotilaääni on aina keinotilaääni. Se ei vastaa aitoa 5.1-tilaääntä millään muotoa. Joitain ääniä kyllä kaiutetaan ”taakse” ja ”sivuille”, mutta mistään autenttisuudesta ei voi parhaalla tahdollakaan puhua. Testikaluna tässä olivat PS5:n omaa 3D Audiota tukevat pelit kuten Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Mikrofoni

Mikrofoni on tuttuun tapaan klassinen peliheadsetin mikki. Ajaa asiansa moninpelissä, mutta ei millään tavalla korvaa konkkamikkiä tai sovellu striimaamiseen tai ammattimaiseen puhekäyttöön sisällöntuotannossa. Ässät suhisevat ja kokonaisuus on diskantteisan lankapuheliminen. Toisille se riittää, toisille ei.

Kannattaako ostaa?

Arctis 7P+ Wireless kuuluu ns. tavanomaisten ja edullisten pelikuulokkeiden lahkoon. Siltä ei kannata odottaa ihmeitä, mutta se ajaa asiansa vallan hyvin pelaamisen kumppanina. Hi-fi-harrastajat joutuvat lyömään 800 euroa enemmän tiskiin, joten on sanomattakin selvää, ettei Arctis 7P+ Wireless kilpaile niissä sarjoissa.

Arctis 7P+ Wireless on kuitenkin pelikuulokkeiden saralla varsin vahva kulkija, jonka lyömätön etu on sen mukavuus. Kuulokkeet ovat suorastaan ihanat päässä. PS5:n 3D-ääni on kuitenkin asia, jolla on enemmän mainosarvoa kuin varsinaista todellista hyötyä.

Mainos