Mainos
Uncharted: Legacy of Thieves Collection tuo kaksi viimeisintä Uncharted-seikkailua PS5-konsolille sopivasti remasteroituna ja uudelle DualSense-ohjaimelle tuunattuna. Mutta mitä muuta sopii seikkailulta odottaa?

Uncharted 4 ja tämän seitsemäntuntinen lisäosaseikkailu Uncharted: The Lost Legacy julkaistiin ensimmäisen kerran PS4-järjestelmälle vuonna 2016 ja 2017 – kun PS4:n suosio oli ylimmillään. Hype näiden tapausten ympärillä oli suurta, eikä ihme.

Molemmat pelit arvioitiin Respawnissa tuolloin, joten voit lukea niistä enemmän tästä ja tästä. Tämä arvostelu syventyy teknisiin muutoksiin, joita PS5-kokoelma tarjoaa pelaajille.

Mainos

Kaksi seikkailua samassa paketissa

Kuten jo todettu, paketti sisältää siis kaksi Uncharted-seikkailua. Ensimmäinen, Uncharted 4 on se varsinainen ja Legacy of Thieves Collection -kokoelman pääpeli. Tässä tarina vie Nathan Draken viimeistä kertaa arkeologisten asioiden pariin ja suureen seikkailuun, josta ei naarmuitta selvitä.

Toinen, Uncharted: The Lost Legacy kertoo aiemmissa Unchartedeissa nähdyn Chloe Frazerin ja Nathan Draken isoveljen yhteisestä retkestä, joka on lyhyempi, mutta yhtä toiminnantäyteinen kuin pääpeli.

Paketin ostamalla saa siis kaksi lähes täydelliseksi hiottua peliä, joiden parissa Indiana Jones -leffat tuntuvat harjoittelumopoilta.

Näiden kahden pelin julkaisusta on kohta aikaa jo melkein vuosikymmen. Silti ne ovat seikkailuja, joita ei kannata missata, jos toiminta ja hyvä tarina on mieleen.

Tekniset parannukset

Vaikka pelien julkaisusta on aikaa, on niiden tekninen laatu ollut alunperinkin jo niin hiottua, että PS5:llä ei ole tällä pelimoottorilla paljon lisäannettavaa, vaikka tehoa löytyykin enemmän.

Molemmat pelit on viilattu näyttämään yhtä hyvältä. Suurimmat erot ovat kaksi graafista asetusta, joista valita: natiivi 4K-resoluutio 30 kuvan ruudunpäivitysnopeudella tai vaihteleva resoluutio 60 kuvan sekuntinopeudella.

Jos pelaa sohvalta, kauempaa televisiosta, kannattaa ehdottomasti valita 60p-tila. Jos taas pelaa naama kiinni tv:ssä tai videotykiltä, natiivista 4K:sta saattaa olla iloa silmille. Tämä on makuasia.

Jos tv:ssä on tukea, niin peli pyörii myös 120 kuvan nopeudella. Tällöin grafiikasta kuitenkin karsitaan osa ja resoluutiokin on selvästi heikompi.

Näiden lisäksi Uncharted: Legacy of Thieves Collection tarjoilee sen mehevimmän PS5-uudistuksen, eli haptisen ohjaintuntuman. Ohjain värisee aina kun pelihahmo kiipeilee, hyppelee tai tekee jotain, missä tuntoaistia olettaisi tarvitsevan. Askeleita ei ihme kyllä ole mallinnettu ohjaimeen kuten Astrobotissa tai Controlissa.

Liipasimet toivat myös kuten olettaa. Tähtäämisen painoa on hieman yritetty simuloida vasemmalle liipasimelle. Oikealla puolestaan pistoolien ja haulikkojen liipasin poksahtaa kun ase laukeaa. Tämä on mahtavaa!

Viimeisenä erikoisuutena on 3D-audio, joka toimii yhteensopivilla kuulokkeilla. Käytännössä siis Sonyn omilla tai markkinoilla olevilla tarvikekuulokkeilla, joiden pakkauksessa on erikseen vahvistettu PS5:n 3D-audion tuki. Tämä on erinomainen lisä heille, jotka pelaavat kotiteatterin sijaan kuulokkeet päässä.

Kannattaako ostaa?

Uncharted: Legacy of Thieves Collection on ehdottomasti ostamisen arvoinen kaikille heille, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet Uncharted 4:ää tai tämän jatko-osaa. Jos kaikki Unchartedit on pelaamatta, kannattaa ne tietysti ottaa haltuun ensin. Kyseessä on seikkailupelisarja, joka on kenties mieleenpainuvin pelaamistani.

Jos puolestaan nelonen ja tämän lisäosa on koluttu läpi 2010-luvun puolivälissä, ei PS5-versio tarjoa mitään syytä palata seikkailuun – ellei sitten tosissaan halua kokea kaikkea uudelleen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Uncharted: Legacy of Thieves Collection
95 %
Edellinen artikkeliTänään tv:stä toimintaleffa, joka käytti pantomiimikkoja hyväkseen uskottavuuden vuoksi
Seuraava artikkeliMortal Kombat -elokuva saa jatkoa
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
uncharted-legacy-of-thieves-collection-arvosteluUncharted: Legacy of Thieves Collection on ehdottomasti ostamisen arvoinen kaikille heille, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet Uncharted 4:ää tai tämän jatko-osaa. os puolestaan nelonen ja tämän lisäosa on koluttu läpi 2010-luvun puolivälissä, ei PS5-versio tarjoa mitään syytä palata seikkailuun.