Mainos

Eletään vuotta 1980 ja kiivaat iranilaiset hyökkäävät USA:n suurlähetystöön Teheranissa, iranin vallankumouksessa. Kuusi onnekasta jenkkiä pääsee pakenemaan hullulta hyökkäykseltä, mutta maasta heillä ei ole toivoakaan poistua. Iranilaiset kokoavat nopeasti johtolangat yhteen ja saavat pian selville kuuden paenneen kuvat ja nimet. Amerikkalaiset miettivät kolmen kuukauden ajan erilaisia keinoja hakea maanmiehet turvaan. Lopulta yksi hullunkurinen aatos jää ainoaksi vaihtoehdoksi: feikkielokuvan Argon esituotanto. Sen verukkeella CIA-agentti Tony Mendez (Ben Affleck) lähtee hakemaan veikkoset pois pahan kidasta.

mellakka

Argo on tositapahtumiin perustuva, erittain vaikuttava elokuva. Sen tarina on poliittinen, mutta se ei sisällä turhaa kapulakieltä tai hömpänpömppää, joka toisi unen nopeasti silmille. Se on puhtaasti jännittävä spektaakkeli joka kiinnostaa alusta loppuun saakka. Ja mikä parasta, leffan loppu on niin vakuuttava, että se parantaa leffan fiiliksen aivan tappiin.

Mainos

aflekki

Elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat kaikki vakuuttavia. Pääosan lisäksi myös ohjaajan pallilta huudellut Ben Affleck on joukon väsynein, yhden ilmeen teatterillaan. Miehen näytelmä on kuitenkin sata kertaa kotimaisia kolleegojaan parempaa työskentelyä kaikesta huolimatta.

3

Bonuspuolikin on pakattu täyteen 5-10 minuuttisia herkkupaloja, jotka valaisevat elokuvan tuotantoa, kuin myös sitä oikeaa tapahtumaa, jonka coolius on huipussaan vielä tänäkin päivänä.

Argo onnistuu kivasti jokaisella osa-alueellaan, eikä ole ihme että se voitti vuoden 2012 parhaan elokuvan Oscar®in.

Mainos
Edellinen artikkeliNäin Criterion rakensi NFS Most Wantedin
Seuraava artikkeliSinister (Blu-ray)