Mainos

Arthur -elokuvasarjan toisessa osassa pikkupoika Arthur (Freddie Highmore) saavuttaa täydellisen luonnon tasapainon keskimetsän mustien ganstamiehien säestämänä. Kun Arthurin suurta saavutusta pitäisi alkaa juhlistamaan, tuo pikkuinen hämähäkki hänelle riisinjyvän, jossa on avunhuuto pikkuruisilta minimoilta. Viestissä lukee "APUA!".

   Arska olettaa heti että hänen suuri rakkautensa, poikkeuksellisen nuori 1000-vuotias minimoi -prinsessa on vaarassa ja päättää lähteä pelastamaan hänet. Keskimetsän tummat veijarit auttavat hänet minimoi -kokoon ja seikkailu voi alkaa…

 

Mainos

Monia huippuleffoja ohjannut ranskalaishollywoodlainen ohjaaja Luc Besson on päässyt jälleen tuhlaaman Ranskan elokuvasäätiön rahat ja tuloksena on visuaalisesti herkullinen kakku, joka maistuu kak.. mauttomalta. Katsoja viedään keskelle pikkuitiöiden maailmaa, jossa vesipisarat ovat valtaisia ja muurahaiset massiivisia. Tarina on kuitenkin sen verran kuivakka, että edes allekirjoittaneen apuna ollut pikkukaveri ei jaksanut keskittyä leffan tarinaan. Sen sijaan audiovisuaalinen anti kuitenkin piti pienen ihmisen kankaan ääressä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän haluaisi katsoa leffan toisen kerran. Näin aikuiseen makuun leffan visuaalinen antikin oli jotenkin leimiä, ja hahmot jäykkäkasvoisia. Osataanko Hollywoodissa ja Suomessa todellakin animoida hahmoja paremmin kuin Ranskassa?!?

   Arskan seikkailut on tarkoitettu katsottavaksi kolmen leffan sarjassa, joista ensimmäinen esittelee tarinan, tämä toinen esittelee tarinan uudelleen ja kolmas ratkaisee tarinan. Tämän toisen version olisi hyvin voinut skipata, sillä vasta leffan viimeinen puolituntinen tuo jotain mielenkiintoista katsottavaa. Sen puolituntisen olisi voinut ujuttaa jo ykkösosaankin.

 

Kuten jo aiemmin tuli mainittuakin on audio ja visuaali -puolet kohdillaan. Blu-ray -versiossa ne todella pääsevät oikeuksiinsa, sillä leffassa on yksityiskohtia miljoonia. Ääniraitana on massiivisesti jytisevä DTS HD Master Audio.

   Extroista löytyy muutama traileri ja making of -dokkari. Bonuksista parhaimpana paketista löytyy kuitenkin ilmainen lippu Tanskan Legolandiaan, joka on arvoltaan 34 €:n arvoinen. Mikäli kesäretki suuntaa kuuma peruna suussa puhuvien ihmisten maahan, on syytä ostaa Arthur 2, jolloin Legolandia lipun mukana saa BD-leffan.. tai toisinpäin.

 

KE

Mainos