Mainos

Monista laadukkaista sarjoistaan tunnettu AMC yllätti Into the Badlands -sarjan erikoisella aihevalinnalla. Kuvitelkaa sodan jälkeinen lähitulevaisuus Yhdysvaltojen maaseudulla, jossa teknologia on taantunut miekkojen, hevosten ja vanhanaikaisten autojen tasolle.

Kuvitelkaa siihen yhteyteen Mad Max -henkinen dystopiakuvaus ja yhdistäkää tämä mielessänne länsimaiseen käsitykseen kiinalaisista kung fu -leffoista. Tätä on seikkailua, toimintaa ja ryppyotsaista draamaa toisiinsa yhdistävä Into the Badlands.

Ei hassumpaa – amerikkalaiseksi

Jos kuusiosaisen avauskauden asetelma tuntuukin äkkiseltään hieman pöljistyttävältä, sitä se tavallaan onkin. Tästä huolimatta kyse ei ole kieli poskella olevasta toimintakohelluksesta, vaan ryppyotsaisesta draamasarjasta, jossa ihmissuhteet, luokkayhteiskunta ja väkivaltaiset yhteenotot ovat toisiina tiiviisti yhteen kietoutuneita.

Mainos

Sarjan varsinaista juonta ei käy kauheasti kehuminen, sillä se on ohut ja lopulta lähinnä sivuroolissa. Into the Badlandsissa yritetään kovin keskittyä hahmotasolla ongelmiin ja niiden ratkomiseen sekä erilaisten jännitteiden purkautumiseen.

Käytännössä kuusiosaisen ja nelituntisen esikoiskauden pihvinä ja pottuina ovat intensiiviset taistelukohtaukset kaikessa näyttävyydessään. Japanilaistyyliset miekat viuhuen korkeat potkut ja nopeat lyönnit muuttuvat upeaksi väkivaltabaletiksi ja huikeiksi koreografiaesityksiksi.

Näkemys on suoraan lainattu kiinalaisesta wuxiasta, jossa potkut lennättävät vihulaisia metrien päähän ja jossa loikat uhmaavat luonnonlakeja vaijerihyppyine kaikkineen. Sanomattakin lienee selvää, että jos tällaiselle epärealismille on allerginen, Into the Badlands on sarja, jota ei voi suositella katsottavaksi.

into-the-badlands-mk-knight-sunny-wu-quinn-csokas-104-Post-1600x600

Jos taas film noir -elokuviakin lainaavalle yrmyotsaisuudelle ja paatokselliselle taistelumyrskylle löytyy ymmärrystä, voi sarjaa suositella hienoisella varauksella. Jos ei muuta, niin ainakin lyhyen esikoiskauden katsoo varsin nopeasti läpi – tarvittaessa vaikka yhdellä istumalla.

Into the Badlands viehättää erikoisuudellaan ja taisteluillaan, vaikka muilta osin suuhun jääkin hieman hailakka maku.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Into the Badlands - ensimmäinen tuotantokausi
Edellinen artikkeliMortal Kombat XL saapuu lokakuussa Steamiin
Seuraava artikkeliLaitearviossa Blue Lola -hifi-kuulokkeet
Televisiosarjoihin ja äärimetallimusiikkiin keskittynyt harrastelija-arvostelija, joka kirjoittamisen vastapainoksi harrastaa itsepuolustuslajeja ja voimailua. Siinä sivussa menevät video- ja roolipelit sekä satunnaisemmin kortti-, lauta- ja miniatyyripelit.
arvostelu-into-the-badlands-1-tuotantokausiVauhdikasta ja näyttävää lähitaistelua sisältävä sarja viihdyttää toiminnan osalta. Juoni jää kuitenkin valitettavan ohueksi.