Mainos

Onko se vain mielikuvitusta, kun posliininukke tuntuu aina tuijottavan?

Amerikkalainen lapsenvahti Greta (Lauren Cohan) päätyy englantilaisen Heelshiren kartanoon vahtimaan kartanon asukkaiden poikaa, Brahmsia. Yllätyksekseen poika onkin nukke, jota Heelshiren pariskunta kohtelee kuin elävää poikaa. Heelshireille ruoka ja tavaratoimituksia toimittava Malcolm (Rupert Evans) tutustuu Gretaan ja Greta saa tietää että oikea Brahms kuoli tulipalossa 20 vuotta sitten. Heelshiret surusta selviytyäkseen kohtelevat nukkea kuin poikaansa. Greta päättä hyväksyä asian ja suostuu lapsenvahdiksi Brahmsille.

Heelshiret antavat hänelle listan säännöistä miten Brahsmin kanssa pitää toimia. Aikansa Brahmsia vahdittuaan Gretan toiminta alkaa rakoilla, ja sääntö toisensa jälkeen rikkoutuu. Brahms ei kuitenkaan tunnu olevan kovin tyytyväinen sääntöjen rikkomiseen ja Greta saa huomata, että säännöillä on tarkoituksensa.

Mainos

The Boy on nukkekauhuelokuva. Tämä lienee joillekin ihmisille tarpeeksi aiheuttamaan painajaisia. Posliininuket kun ovat melko karmivia jo itsessään. Spoilaamatta on vaikea kertoa mitään erityistä leffasta, mutta meininki on kuin The Conjuringin alun Annabelle-osastoa, leffan mittaiseksi venytettynä. Kuulostaa pahalta? Ei kuitenkaan ole ihan niin paha kuin miltä se kuulostaa.

Kuvaustyyli on melko perinteistä ja kokonaisuudessaan leffa tuntuu olevan tehty geneeriseksi kauhuleffaksi. Ehkäpä aluksi olikin yritys tehdä jotain originaalia, mutta ratkaisut eivät tunnu kovinkaan raikkailta – joskaan eivät tunnu ummehtuneiltakaan.

”Loppupuolisko onkin sitten leffan heikompaa osastoa”

Elokuva etenee melko perinteisen kauhisteluelokuvan malliin ja alkupuoliskolla ollaankin enemmän hidastempoisessa jännitteen luonnissa. Loppupuolisko onkin sitten leffan heikompaa osastoa, ja jotkut valinnat ja yllätykset tuntuvat melko mälsiltä. Leffa pysyy silti ihan ok osastolla kestonsa loppuun asti ja onkin täten sopiva lauantai-illan kauhupläjäys.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Boy
Edellinen artikkeliStar Wars: Rogue On -traileri julkaistiin – katso se tästä
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: No Man’s Sky
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
arvostelu-the-boyKeskiverto tasapaksu kauhistelu on välillä ihan ok, melko suttuisen ja tympeän kauhuylitarjonnan seassa.