Mainos

Brittiläisillä on ongelma. Julius Ceasar (Fabrice Luchine) on näet saapunut armeijansa kanssa valloittamaan Britteinsaaria ja käyttää häikäilemättömästi hyväkseen kello viiden kuumavesiaikaa. Britannian kuningattaren neuvonantaja on kuullut pienestä urheasta kylästä, jota roomalaiset eivät ole pystyneet valloittamaan. Siispä kuningatar komentaa neuvonantajansa Galliaan, josta pitäisi saada apua vakavaan tilanteeseen. Tutun kylän hahmomme auttavat ilomielin brittejä ja pakkaavatkin Asterixin (Edouard Baer) ja Obelixin (Gérard Depardieu) taikajuomatynnyrin kera pikkumatkalle Englantiin.

Sankarit

Asterix ja Obelix Britanniassa noudattaa melko tarkasti Asterix Britanniassa -sarjakuvaa, ja onnistuu tuomaan sen live-action-elokuvana erittäin hienosti valkokankaalle. Elokuvan casting on pääosin sama kuin aikaisemmissakin Asterix-elokuvissa, eikä tästä ole moitteen sanaa sanottavana. Myös puvustus ja lavasteet ansaitsevat erityismaininnan, kunnioittaessaan sarjakuvia esimerkillisesti.

Mainos

Elokuvan visuaaliset tehosteet ovat myös huippuluokkaa, eikä 3D ole myöskään huono juttu.

Piraatit

Allekirjoittanut on suuri Asterix-fani, jonka vuoksi leffa upposi brutaalilla sarjakuvamaisella otteellaan ja hurtilla huumorilla kuin keinohedelmöittäjän nyrkki lehmän …tavaraan. Sarjakuviin tutustumaton katsoja ei kuitenkaan varmasti lämpene, sillä leffan pointti on nimenomaan huvittaa Asterix-faneja. Jos sarjakuvia ei ole lukenut, saattaa leffa vaikuttaa kovinkin kuivakalta.

Asterix vs roomalaiset

Asterix & Obelix Britanniassa on todella onnistunut Asterix-filmatisointi ja sitä voi erittäin lämpimästi suositella kaikille Asterix-faneille. Muut suhtautukoon varauksella.

 

Mainos