Mainos
Kuulokemarkkinat ovat kuumat. Jokaisella brändillä on omat ”maailman parhaimmat” peliheadsettinsä, mutta vain muutama erottuu massasta oikeasti edukseen. Astro A40 -pelikuulokkeet ovat yksi esimerkki erinomaisuudesta.

Astro A40 -pelikuulokkeet eivät ole edullisimmasta päästä, sillä langallisilla kuuloimilla lukee hintalapussa noin 150 euroa. Tähän hintaan voi saada myös langattomat Asusit, Roccatit ja Razerit, joten miksi maksaa saman verran langallisista? Äänenlaadun vuoksi tietenkin.

Mainos

Muotoilu

Muotoilultaan Astro A40 -pelikuulokkeet ovat muoviset kuten kaikki tässä hintaluokassa. Niiden korvakupit kimmeltävät ulkoa ja sisältä ne ovat pehmoiset kuin Upponallen pylly. Päässä aanelikymppiset tuntuvat varsin mukavilta eikä pitkäkään pelisessio ala pahasti turruttamaan. Panta ja sisäpinta ovat mukavat.

Kankainen pinnoite päästää kuitenkin ulkopuoliset äänet läpi paremmin kuin nahkainen, mutta ainakin hikoilulta vältytään.

Toki keveyttä saisi olla enemmän, mutta silloin olisi tingittävä äänenlaadusta – josta nyt ei ainakaan sovi tinkiä, sillä siitähän tässä maksetaan.

Mikrofoni on taittuvaa ja vaihdettavaa laatua. Se pyörii maukkaasti akselinsa ympäri ja lähtee irti vetämällä. Tilalle voi hankkia vaikka Blue Icepop -mikin, jos haluaa viestiä lähes radiolaadulla.

Ai niin! Kuulokkeet ovat muuten modattavaa mallia, joten jos ulkonäön tuunaaminen kiinnostaa, on se mahdollista.

Kuulostaa hyvältä

Kuten jo mainittu, ovat Astro A40 -kuulokkeet parhaimmasta päästä äänenlaatunsa puolesta tässä hintaluokassa. Vastaavassa tasossa kamppailevat Epos Sennheiserit, joilla on takanaan väkevää osaamista kaiutinteknologiasta Senukan avustamana jo 76 vuoden rintaäänellä. Astro pääsee rinnalle.

Bassot toistuvat pehmeästi, diskantit ja keskiäänet kuten pitää. Jos jotain äänestä pitää valittaa, on se fyysisen volume-näppäimen puute, joka löytyy kyllä isommasta A50-mallista.

Mikrofonin voi vaihtaa, jos alkuperäinen ei miellytä.

Mikrofonin äänenlaatu on puolestaan kohtalaisen tuhnuisa. Jos headsettia meinaa käyttää video- ja äänituotantoon, kannattaa ehdottomasti ostaa kylkiäisiksi jo edellä mainittu Icepop.

Tältä kuulosaa A40:nen oma mikrofoni pelatessa:

Tekniset ominaisuudet:

  • Liitäntä: 3,5 mm
  • Korvakuppi: Over-Ear
  • Pelaamiseen suunnitellut 40 mm:n dynaamiset elementit
  • Taajuusvaste: 20 Hz – 20 000 Hz
  • Nimellisimpedanssi: 48 Ohm
  • Mikrofoni: 6,0 mm:n puomimikrofoni, Uni-directional (suunnattu)
  • Paino ilman kaapelia: 369 g
Johtoja tulee mukana kahta eri sorttia.

Kannattaako ostaa?

Astro A40 on erinomainen valinta hänelle, joka haluaa hyvät peli- ja leffakuulokkeet langallisina. Itse olen enemmän langallisuuden ystävä, joten pystyn täysin rinnoin suosittelemaan aanelikymppisiä.

Vaikka paketissa mainostetaan PS4-yhteensopivuutta, toimivat kuulokkeet aivan yhtä hyvin myös PS5:ssä ja 3D-äänikin kaikuu näissä kojeissa uskottavasti. (Kaikkihan varmaan tietävätkin, että Pleikkairin 3D-ääni on suurimmaksi osaksi pelkkää kaiuttamalla tehtyä illuusiota, kuten Dolby Stereo Surround -äänikin).

  • Plussat: äänenlaatu, mukavuus
  • Miinukset: mikrofonin äänenlaatu, volumesäätimen uupuminen
Mainos