Mainos

Professori Brian Cox kuljettaa katsojan avaruuden ihmeelliseen maailmaan. Aluksi yli-innostunut, jatkuvasti paitaansa nappipaidasta toiseen vaihtava heppu selittää miten aurinkokunta on syntynyt, ja pureutuu sen jälkeen pikkuasioihin, kuten mikä on aurinko, miten se toimii, miten se syntyi ja miten se kuolee. Asiat käydään läpi kohtalaisen yksityiskohtaisesti, mutta siten, että perus-urpokin ne tajuaa.

Koska kyse on BBC-dokumenttisarjasta, on selvää että budjetissa ei ole säästelty ja kuvat ovat kauniita. Cox tekee juontojaan joka puolella maailmaa, havainnollistaakseen käytännössä, että miten kaikki tapahtuu ja miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Helikopterikuvat luovat uskomattoman kauniita maisemia ja CGI-animaatio havainnollistaa loput.

Maisema
Näiden maisemien kuvaamisenn ei ole satasen budjetti riittänyt.

Mainos

Kyseessä on siis sarja avaruudesta ja aurinkokunnasta, joka on ehdottomasti parasta antia aiheesta kiinnostuneille. Todellisille tiedemiehille sarja ei tarjoa mitään uutta ja heitä saattaa jopa vituttaa heliosphere- ja planetoidiyksityiskohtien puuttuminen.

KE

Mainos