Mainos

Automaailman agenttiseikkailu
Disneyn Pixarin Autot 2 elokuva jatkaa muutaman vuoden päästä siitä mihin ensimmäinen elokuva päättyi.
Elokuva alkaa villillä agenttiseikkailulla, jossa isobritannialainen agentti Finn McMissile joutuu takaa-ajon kohteeksi öljynporauslautalla. Massiiviset räjähdykset ja toimintaelokuvan tyyli starttaavat käyntiin piirrostoimintaseikkailun. Samaan aikaan toisella puolen maailmaa Salama McQueen on voittanut jo neljä Piston Cupia ja on palannut takaisin Syyläri Cityyn. Hänen uskollinen ystävänsä hinausauto Martti odottaa innoissaan kaverinsa paluuta.

Salama McQueen ja Martti päättävät osallistua huippuajajien tähdittämään World Grand Prix -kilpailuun. Kilpailu on kolmiosainen ja se järjestetään Japanissa, Italiassa ja Englannissa. Maailmaa kiertäessä Martti onnistuu sekaantumaan mukaan vakoojaseikkailuun, jossa pelti rämisee ja vauhtia jännitystä ei takuulla puutu.

Agentti

Mainos

Autot 2 elokuvassa hinausauto Martti saa suuremman roolin kuin ensimmäisessä elokuvassa. Sivuroolin esittäjästä tuleekin sankari. Martti joutuu pohtimaan myös omaa luonnettaan ja käyttäytymistään kotikaupunkinsa ulkopuolella. Hahmo kokee pienoisen identiteettikriisin, mutta lopussa hinausauto toteaa olevansa hyvä ihan omana itsenään.

Tämä elokuva jättää vanhan elokuvan muut hahmot syrjemmälle ja keskittyy enemmän Martin ja Salama Mcqueenin touhuihin. Elokuvassa ovat kuitenkin mukana myös vanhat tutut hahmot italialaisesta Luigista vanhaan kunnon Lizzieen. Ensimmäisessä elokuvassa tärkeänä hahmona olleen Doc Hudsonin kohtalo jää hieman epäselväksi. Hänestä puhutaan menneen ajan sankarina ja kaupunkiin on perustettu museo hänen kunniakseen. Katsoja saa kuvan, että Hudson olisi lähtenyt taivaallisille ajoradoille.

Tokio
Salama McQueenin haastekisa johdattaa ajoneuvot kauas Tokioon.

Autot 2 elokuvan tyyli on selvästi vauhdikkaampi kuin ensimmäisen osan. Autojen kappaleiksi räjähtely saattaa näyttää osittain jo hieman raa’altakin. Elokuva keskittyy enemmänkin toimintaan ja räjähtävään seikkailuun kuin vanhojen hahmojen syventämiseen. Isobritannialaiset agentit ja heikkoon kuntoonsa katkeroituneet romuautot ovat elokuvan juonen ja toiminnallisuuden keskipisteenä. Vanhoista tutuista vain hinausauto Martin hahmo on ainoa johon tartutaan syvemmällä otteella.

Autot 2 on hyvä ja viihdyttävä perusanimaatioelokuva. Toimintaa ei puutu ja räjähdysten ystäville onkin paljon katsottavaa. Elokuvasta huomaa, että kyseessä on jatko-osa, joka ratsastaa ensimmäisen osan maineella. Toivottavasti tähän sarjaan saadaan vielä kolmas osa, jossa palattaisiin takaisin ensimmäisen elokuvan tyyliin.

Italia

Extrat:

Loma Havajilla

Toy Story -elokuvatrilogiasta tutut hahmot asuvat nyt uuden omistajansa luona. Perhe on lähdössä lomamatkalle Havajille. Muut lelut tietävät jäävänsä matkan ajaksi kotiin, mutta Ken on haaveillut Havajin matkasta jo pitkään. Hän masentuu syvästi tajutessaan, ettei koulureppuun piiloutuminen viekään häntä ja Barbieta eksoottiselle lomamatkalle.
Aina yhtä sympaattiset Toy Story -hahmot kuitenkin ottavat ohjat käsiinsä ja luovat lastenhuoneeseen todellisen Havajin. Näin Ken saa toteutettua suurimman haaveensa ja ensisuudelma saa paikkansa lumisissa maisemissa.

Airmater – Martin lentonäytös

Lyhytelokuvassa hinausauto Martti kertoo tarinaa Salama McQueenille siitä, kuinka hän oppi lentämään. Tämä tapahtui Martin tutustuttua lentokoneita täynnä olevaan kaupunkiin. Martti päätyy lento-oppitunnille ja hänen hyvät peruutustaitonsa tekevät hänestä ilmojen mestarin. Hinausauto pääsee mukaan lentonäytökseen ja hänestä tulee menestyneen lentoryhmän varajäsen.

SS

Mainos