Mainos

Eletään kaukaista tulevaisuutta jossa ihmiskunta on tehnyt aluevaltausta Pandora-nimisellä planeetalla. Planeetan luonnonvarat ovat niin arvokkaita, että ihmiset ovat rakentaneet erittäin kalliin avatar-järjestelmän, jolla ihmisen mielen voi siirtää paikallisten alkuasukkaiden näköisiin kroppiin.

USA:n armeija palkkaa menehtyneen sotilaan kaksoisveljen mukaan avatar-projektiin, jotta tämä saisi kasvitutkimusryhmän mukana tehtyä diilin Na´vi -alkuperäiskansan kanssa. Kansan tulisi muuttaa massiiviselta kotipuultaan pois, jotta ihmiset pääsisivät käsiksi puun juurakossa kasvavaan "malmiin".

Kaikki meneekin aluksi hyvin, kunnes soluttautujasotilas Jake (Sam Worthington) meneekin rakastumaan silmittömästi Na´vi-tyttö Neytiriin (Zoë Saldana) ja samaan syssyyn koko heimoon.

Mainos

Jousipyssy on aseista kutkuttavin

Avatarin tarina on viehkeä. Se on klassinen, kultaista käsikirjoituskaava noudattava satutarina ilkeistä ihmisistä ja suuresta rakkaudesta. Tarina on jopa täysin identtinen Disneyn Pocahontaksen tarinan kanssa, mutta visuaaliset koukerot tekevät siitä hieman poikkeavamman.

Yksityiskohtia ja kauniita maisemia on tarjolla pilvin pimein. Kaiken lisäksi hauskaa siitä tekee sen, että vain ⅓ leffasta on kuvattu filmikameroilla. Kaikki muu on 3D-animaatiota ja motioncapture-settiä. Kaikki tämä oli parhaimmillaan leffateattereissa kolmiulotteisena, mutta homma toimii nyt vakuuttavasti myös 3D-Blu-ray-julkaisussa. 

Leijuvat vuoret

Kolmedeekiekolta löytyy sekä 3D-versio, että perinteinen kaksiulotteinen 2h 42 min kestävä eepos. Paketissa on näiden lisäksi vielä DVD-versio. Kummallakaan levyllä ei ole bonusmateriaalia, joten ostan on tyytyminen vain itse elokuvaan. Lisämateriaalit löytyvät toisilta bokseilta.

MAINOS:

Hanki Avatar Blu-ray 3D omaksesi tästä!

Mainos