Mainos

Eletään tulevaisuutta ja ihmiskunta on tehnyt aluevaltausta Pandora-nimisellä planeetalla. Planeetan luonnonvarat ovat niin arvokkaita, että ihmiset ovat rakentaneet erittäin kalliin avatar-järjestelmän, jolla ihmisen mielen voi siirtää paikallisten alkuasukkaiden näköisiin kroppiin.

USA:n armeija palkkaa menehtyneen sotilaan kaksoisveljen mukaan avatar-projektiin, jotta tämä saisi kasvitutkimusryhmän mukana tehtyä diilin Na´vi -kansan kanssa. Alkuperäiskansan tulisi muuttaa massiiviselta kotipuultaan pois, jotta ihmiset pääsisivät käsiksi puun juurakossa kasvavaan "malmiin".

Kaikki meneekin aluksi hyvin, kunnes soluttautujasotilas Jake (Sam Worthington) meneekin rakastumaan Na´vi-tyttö Neytiriin (Zoë Saldana) ja koko heimoon.

Mainos

Jousipyssy on aseista kutkuttavin

Avatarin tarina on viehkeä. Se on klassinen satutarina ilkeistä ihmisistä ja suuresta rakkaudesta. Tarina on jopa täysin identtinen Disneyn Pocahontaksen tarinan kanssa, mutta visuaaliset koukerot tekevät siitä hieman poikkeavamman.

Elokuvan visuaalisuus onkin edistyksellisintä mitä elokuvissa on tähänmennessä koskaan nähty. Yksityiskohtia ja kauniita maisemia on tarjolla pilvin pimein. Kaiken lisäksi hauskaa siitä tekee sen, että vain ⅓ leffasta on kuvattu filmikameroilla. Kaikki muu on 3D-animaatiota ja motioncapture-settiä. Kaikki tämä oli parhaimmillaan leffateattereissa kolmiulotteisena, mutta homma toimii myös 2D-Blu-ray-julkaisussa. Myöhemmin leffan 3D-versio tulee myös myyntiin, mutta toistaiseksi sen saa vain tietyn 3D-television ostajat omakseen.

Leijuvat vuoret

Kuuden levyn speciaaliboxi sisältää kolme Blu-ray -levyä ja kolme DVD-levyä. Molemmat ovat täyteen tuupattua herkkua Avatar -faneille. Elokuvasta löytyy kolme versiota, joista kaikki versiot ovat erilaisia. Blu-ray:ltä löytyy pisin, melkein kolmetuntinen versio. Ja vielä lisää poistettuja kohtauksia löytyy ekstroista vielä yli 45 minuuttia.

Making of Avataria on tunneittain

Avatarin superboxi on oiva lahja Avatar -faneille tai koko perheelle, mutta 3D-versiota odottavan kannattaa vielä odotella ainakin puoli vuotta.

KE

Mainos