Mainos
Baby Driver on musiikin rytmiin etenevä toimintaleffa, joka saattaa asetelmana kuulostaa arveluttavalta. Musikaali se ei kuitenkaan ole, joten takaa-ajoista, pankkiryöstötrillereistä ja toiminnasta kiinnostuneiden ei ole syytä olla huolissaan – päin vastoin, Baby Driver on yksi vuoden kovimmista toimintakeloista.

Baby Driver kertoo Baby-nimisestä orvosta pojasta, jonka elämä on ajautunut Kevin Spaceyn tähdittämän talousrikollisen ikeeseen, pankkiryöstökuskin rooliin. Siinä Baby onkin valtakunnan paras. Babyn tie voittoon kulkee korvissa soivan iPod-soundtrackin parissa. Elämä kuitenkin muuttuu Babyn törmätessä ihanaan tyttöön, samalla ahdistavien pankkikeikkojen lisääntyessä.

Baby Driver on Shaun of the Dead ja The World’s End -ohjaajan Edgar Wrightin käsikirjoittama ja ohjaama luomus. Tällä kertaa huumorin rooli on olematon, mutta toimintaa ja audiovisuaalista täydellisyyttä tarjoillaan senkin edestä.

Mainos

Wrightin Baby Driver on idea, joka muhi miehen mielessä toistakymmentä vuotta. Onneksi se toteutettiin, sillä elokuva on piristävä poikkeus tyypilliseen Hollywood-mössöön. Parasta on se, että takaa-ajot ovat silti silkkaa Hollywoodia, aidoin stuntein tehdtynä.

Blu-ray:ltä löytyy yllättävän tuhti kattaus tyypillisimpiä ekstroja, joista mielenkiintoisin on ehdottomasti elokuvan tekemistä käsittelevä 45-minuuttinen kooste.

Baby Driver on loistava pankkiryöstötoimintatrilleri, jonka takaa-ajot, nerokkaat yksityiskohdat ja vakuuttavat näyttelijäsuoritukset varmistavat takuuviihdyttävän elokuvaparituntisen.

Mainos