Mainos
Pappa-terminaattori ja pappa-Rambo saavat rinnalleen Miamin pappapoliisit – vielä kerran pojat -hengessä.

Michael Bayn ohjaama ensimmäinen Bad Boys -elokuva ilmestyi vuonna 1995. Pääosissa olivat Will Smith ja Martin Lawrence Miamin huume-etsivinä, joilla läppää lentää ja metodit ovat kyseenalaisia. Menevä toimintapläjäys sai rinnalleen jatko-osan vuonna 2003 ja nyt vielä toisen sellaisen 17 vuoden hiljaiselon jälkeen. Ysärileffojen jatko-osien ollessa nyt hypeä, miksei siis myös Mike Lowrey (Smith) ja Marcus Burnett (Lawrence) hyppäisi vielä kerran potkukelkkaan. Loputtoman eeppisistä kuvista ja kohtauksista tuttu Michael Bay ei ole tällä kertaa ohjaajan pallilla, mutta tämän kolmannen osan tekijät ovat kyllä Bad Boysinsa nähneet.

Mainos

Meksikoon, Meksikoon, Meksikoon

Elokuvan tarinassa Marcus Burnetin tytär saa lapsen ja äijästä tulee isoisä. Mike Lowreyn menneisyys palaa puraisemaan häntä perssiistä Meksikosta saapuvan uhan muodossa. Mikelle homma on henkilökohtaista ja Marcus haluaisi ikämieskaksikon jäävän jo eläkkeelle. Veitsien, luotien ja räjähdysten alkaessa täyttää kaksikon arkea, on tehtävä päätöksiä; hanskat tiskiin vai Bad Boys for Life (loppuun asti)?

Sopii kuin nyrkki hanskaan

Will Smith ja Martin Lawrence hyppäävät rooleihinsa kuin vanhoihin toimiviin nahkahanskoihin. Meno on yhtä touhukasta kuin aiemminkin, mutta pinta hieman kuluneempaa. Kerrankin elokuvan toiminta on pääosin sellaista, ettei jää epäselväksi kuka ampuu ja ketä, ketä lyödään, kuka potkii, jne. vaan kuvaus on selkeää ja täten ihan miellyttävää seurattavaa.

Tavallaan leffassa on vähän maun vuoksi kuolevaisuuden ja perheen merkityksen pohdiskelua, mutta lopulta kaikki on vain asetelmaa ihan ok toimintaleffaläpille ja näyttävälle toiminnalle.

Juoni ei varmasti Oscareita pokkaa. Meksikon pahikset ja maisemat ovat näissä pappajatko-osissa selkeästi suosiossa. Muuripropagandaa vai miljoonittain pesoja jaossa?

Seuraa räjähdyksiä kohteeseen

Bad Boys for Life kuljettaa sankarit läpi suhteellisen suoran polun A:sta B:hen, ja matka on täytetty viihdyttävällä toiminnalla. Bad Boys for Life ei paljon aivosoluja rasita, joten se toimii oivana viihteenä yksin tai porukassa ja isolta kankaalta nautittuna.

Ikä tuo hitautta ja jotkut läpät ovat vähän turhan ysäriä, mutta siinä mielessä leffa on hyvä nostalgiatrippi alkuperäisten ystäville. Tarina on sen verran köykäinen ettei aiempia osia ole ollut pakko nähdä tästä nauttiakseen.

Vuosi 2020 korkattu

Vuosi on vasta alussa, mutta Bad Boys for Lifella on yllättäen hyvät mahdollisuudet olla yksi parhaita vuoden 2020 toimintaleffoja, jota voi lämpimästi suositella toiminnan ystäville. Michael Bayn alkuperäisistä on otettu suuntaa eeppisine tuijotuskamera-ajoineen ja räjähdyksineen, ja nämä toimivat jopa hieman ironisessa mielessä, mistä kielii jo ensimmäinen tuijotuskamera-ajo. Vaikka suuntaa on otettu, ei silti ole lähdetty märät pöksyissä keskittymään juonen sijaan tuhopornoon, vaan yritystä kyhätä mielenkiintoinen tarina on havaittavissa.

Mainos