Mainos
Batmanin tarina on kerrottu niin moneen kertaan, että on suoranainen ihme, ellei tarinaa vielä tähän päivään mennessä ole nähnyt joko elokuvissa tai lukenut sarjakuvana. Christopher Nolanin ja David S. Goyerin versio on kuitenkin se kaikkein vaikuttavin.

Batman Begins kuuluu osaksi joulukuussa julkaistua Christopher Nolanin 4K UHD -settiä, johon kuuluvat kaikki miehen merkittävimmät elokuvat – myös The Dark Knight -trilogia.

Batman Begins on the Dark Knight -trilogian ensimmäinen elokuva ja se kertoo Batmanin tarinan – tarinan, miten miljardööri Bruce Waynesta tuli kumiasuun kääriytyvä oman käden oikeutta jakava, mörällä äänellä mumiseva Lepakkomies. Christopher Nolan on ympännyt tarinaan onnistuneesti myös arkkiviholliset Variksenpelättimen ja Ra’s Al Ghulin.

Mainos

Nolan pelasti Batmanin hassuilulta ennen kuin Zack Snyder teki sankarista vitsin

Vuonna 2005 valmistunut elokuva käy astetta syvällisemmin tarinan kimppuun ja paneutuu toimintarymistelyä enemmän hyvään dialogiin ja tiivistunnelmaiseen Gothamin poliittiseen trilleriin. Tarina on selvästi enemmän aikuisempaan makuun kuin tätä aikaisemmat Batman-leffat, joista etenkin Joel Schumacherin vetiset diskobatmanit olivat lastenleffoja. Batman Begins onkin eittämättä väkevin Batmanin syntytarinan kertova elokuva, joka kestää useita katselukertoja.

Onko se nänni? Ainakaan itse elokuvassa nänniä ei näkynyt.

4K-versio on esteettisin versio elokuvasta

4K Ultra HD -levy tulee tuttuun tapaan kolmen kiekon kera; 4K-levy, Blu-ray-versio ja ekstralevy. 4K-versio pitää sisällään häviöttömän kuvan, joka näyttää saastaisen herkulliselta 4K-tykillä. HDR-värisävyt parantavat kontrastia, mutta muuten synkässä Gotham City:n yömaisemassa ei väreillä ilotella.

Lisukelevy on puolestaan ahdettu täyteen koosteita. Levyltä löytyy peräti 14 dokumenttia ja alkuperäinen traileri.

On sanomattakin selvää, että Batman Begins on täydellinen lepakkolevy, joka tulee löytyä leffakerääjän elokuvakirjastosta.