Mainos
Battlefield V jatkaa viime vuonna menestysmyynnit saavuttaneet Call of Duty: WWII -pelin viitoittamalla tiellä, moninpelien taistelutantereilla, toisen maailman kenties hieman tuntemattomammilla sotatantereilla. 

EA:n taisteluasu on suttaantunut viime aikoina kausipassisekoilujen ja maksullisen lisäsisällön muodossa, joten kaikkien yllätykseksi Battlefield 5 saapuu ilman kausipassia. Mikromaksut ovat mukana kosmeettisten tavaroiden muodossa, mutta peliin ne eivät suoranaisesti vaikuta. Kuinka siis EA sekä DICE onnistuvat vähemmän suositun ja epämääräisesti nimetyn Battlefield 1:n jälkeen?

Mainos

Onko PS4 Pro ja PC-versioissa isokin graafinen ero? Oheinen video analysoi.

Paljon sisältöä, mutta puolet vielä tulossa

Mukana on kaikki mitä sopii odottaa, paitsi että iso osa pelin sisällöstä on edelleen tulossa. Yksinpelikampanja ei ole vielä valmis, nykypäivänä pakollinen Battle Royale -tila on edelleen tulossa ja muutenkin sisältö vaikuttaa suppealta.

Yksinpelikampanja on perustuttua Battlefieldia edellisen pelin viitoittamalla tiellä. Yksittäisiä, mitäänsanomattomia snipettejä yksittäisten sotilaiden elämästä. On käsittämätöntä, kuinka saman pelifirman Bad Company -pelit loistivat niin moninpelillä kuin yksinpelillä, mutta vuosien varrella jotain on kadonnut – kenties BF ottaa itsensä liian tosissaan?

Moninpeli on taattua laatua ja vain parantaa BF1:n tuomia uudistuksia. Valitettavasti uusien aseiden avaaminen on melko hidasta, ja esimerkiksi aseiden aiheuttama vahinko on enemmänkin sidottu aseluokkaan kuin eri malleihin. Mukana on myös ensimmäistä kertaa mahdollisuus rakentaa esteitä tankeille tai suojata esimerkiksi omaa ympäristöä poteroilla ja muureilla.

Vaikka koko paketti moninpelin osalta on hyvin hanskassa, ei se yllä Battlefield 4:n tasolle. Jotain pelistä puuttuu ja Toinen maailman sota ei tunnu enää samalta kuin aiemmin.

Graafisesti huikaiseva

Battlefield 5 on uskomattoman kaunis peli. Audiovisuaalisesti ei löydy moitteita. Peli on todella upeaa katsottavaa. Kuten yllä olevalta videolta voidaan todeta, ei PS4:n ja PC:n ultragrafiikoiden väliltä löydy juurikaan eroa. Eron toki näkee pienten yksityiskohtien määrässä ja savu- sekä partikkelitehosteiden suuruudessa, mutta sitä mitä ei näe, ei osaa kaivata. PC:n graafinen ylivertaisuus on rajattomassa frameratessa. Uusi RTX 2080 -näytönohjaintuki tuo mukanaan pientä silmäkarkkia, jota ei ehdi tuijottamaan kun räiskii sodassa. Peli on molemmilla testatuilla alustoilla vaikuttavaa katseltavaa.

Ohjattavuuspuolella PC on myös omimmillaan. Siinä, missä kankea peliohjainpelaaminen voittaa tankilla ajaessa ja lentokoneella lentäessä, on itse sotiminen rutkasti nautinnollisempaa hiirellä ja näppäimistöllä. EA tuntuu viilanneen moninpelin verkkoasetukset kilpaveljeään, CoD:ia paremmiksi, sillä heikommallakin verkkoyhteydellä on tasavertaisemmassa asemassa parempien internetyhteyksien päässä olevien pelaajien kanssa.

Ei imaise kuten aiemmat

Peli on keskivertoa parempi räiskintä, mutta jotain siitä puuttuu. Moninpeli enää aikaan saa sitä tuttua Battlefield-hurmosta, jonka Battlefield 4 teki niin hyvin ja jota Battlefield 1 jatkoi raikkaasti. Battlefield V on sarjan faneille ja sotapeleistä innostuneille ehdottomasti ostamisen arvoinen paketti, joka paranee päivitys päivitykseltä, mutta valitettavasti arvosana saa julkaisuhetken arvoisen tuloksen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Battlefiel
75 %
Edellinen artikkeliNäin säkenöivä on uunituore Captain Marvel -juliste
Seuraava artikkeliJust Cause 4 sai arvosanansa – näin peli rankattiin maailmalla
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
battlefield-v-arvostelu-teknisesti-laadukas-mutta-lopulta-yllattavan-tylsaPeli on keskivertoa parempi, mutta jotain siitä puuttuu. Moninpeli enää aikaan saa sitä tuttua Battlefield-hurmosta, jonka Battlefield 4 teki niin hyvin ja jota Battlefield 1 jatkoi raikkaasti. Battlefield V on sarjan faneille ja sotapeleistä innostuneille ehdottomasti ostamisen arvoinen paketti, joka paranee päivitys päivitykseltä, mutta valitettavasti arvosana saa julkaisuhetken arvoisen tuloksen.