Mainos

Laivanupotuslautapeli kääntyi elokuvaksi. Oliko se hyvä idea?

Hopperin veljeksistä toinen Stone (Alexander Skarsgård) on kunnollinen ja USA:n merivoimien komentaja. Toinen veljes Alex (Taylor Kitsch) on puolestaan renttu ja tykkää olla tekemättä mitään. Sattumalta hän pokaa ravintolasta Stonen pomon (Liam Neeson) tyttären (Brooklyn Decker), jolloin Stone pelkää uransa olevan todella vaakalaudalla. Niinpä hän pistää kovan kovaa vasten ja pakottaa veljensäkin armeijan valkoisiin.

Kun Havaijin laivasto esittelee uutta sotalaivaansa ja lähtee sillä kiertueelle, ovat molemmat Hopperit omilla sotalaivoillaan seilaamassa kunniasaattueessa. Veneily kuitenkin keskeytyy kun sotilaat törmäävät meressä kelluvaan erikoiseen muodostelmaan. Pian käy ilmi, että kyseessä on vihamielinen arvaruusvene, joka haluaa ottaa yhteyden kotiplaneetalleen Havaijin satelliittiaseman kautta ja kutsua koko sotajoukkonsa maapalloa tuhoamaan…

Sota-alukset

Mainos

Suuren budjetin eeppiset taisteluelokuvat ovat tuottaneet pettymyksiä viime vuosina. Kun Mattel päättää pistää massinsa likoon Transformers-elokuvien vanavedessä Laivanupotus-lautapelistä kertovaan elokuvaan, voi vähintäänkin odottaa floppia. Näin ei kuitenkaan ole!

Battleship yllättää mitä loistavammalla viihteellä. Tarinassa on järkeä ja se kantaa aivan elokuvan loppuun asti. Mieleen ei tule ainoastaan Transformersin viihde vaan myös 1990-luvun kova ufoleffa Independence Day, joka on edelleen yhtenä kovimmista katastrofileffoista.

Rihanna

Battleship-leffan tähtikaartiin on valittu tämän hetken kauneimmat miesnäyttelijät (Neesonia lukuunotamatta) ja poptaivaan kirkkain tumma neito Rihanna. Kaikeksi yllätykseksi myös Rihannan näyttelijäntaidot ovat kovaa luokkaa ja 24-vuotias laulajatähtönen vetää uskottavasti kovan sotamimmin roolinsa.

Räjähdys

Bonuspuoliskolta löytyy kerrankin mielenkiintoista settiä. Kurkkauksia elokuvan taustalle on useita, joista mielenkiintoisin on ehdottomasti CGI-tekniikasta kertova minidokkari, jossa ILM-firma kertoo animaatioveden tuomista haasteista. BD-version mukana tulee myös digitaalinen kopio, joka toimii vain PC-koneissa.

Battleship on taattua Hollywood-laatuviihdettä, jolla pelastaa helposti vaikka v*ttumaisen päivän.

Mainos