Mainos

Axel Foley (Eddie Murphy) on detroitilainen poliisi, joka ei kaihda keinoja ottaessaan rikollisia kiinni. Tämän vuoksi detroitin poliisipäällikkö (Gilbert R. Hill) nalkuttaa miehelle toistuvasti tämän tekemistä oman käden oikeuksistaan. Lopullinen niitti tapahtuu kuitenkin kun Foleyn ystävä murhataan hänen kotiovellaan. Poliisipäällikkö hyllyttää Foleyn liian henkilökohtaisen tilanteen takia ja vaatii tätä hermolomalle. Axel ei kuitenkaan pysty hermolomailemaan vaan siintää suoraan kaverinsa kotinurkille Los Angelesiin tutkimaan murhamysteeriä. LAPD yrittää kaikin keinoin estellä Foleyn tutkimuksia, mutta liian nokkela poliisi pyörittää palmukaupungin sääntöjä noudattelevia kyttiä kuin puolukkaa… "astiassa".

Trilogia 1

Toisessa Beverly Hills kyttä -elokuvassa Axel palaa Beverly Hillsiin auttamaan LAPD:ta löytämään aakkosrikosaallon tekijät, jotka piinaavat yleellistä kaupunginosaa ja sen arvokkaita asukkaita.

Mainos

Kolmannessa leffassa Axel Foley tutkii poliisipäällikkönsä murhaa, jonka jäljet johtavat losangelesilaisen huvipuiston kulisseihin. Kulisseissa pyörivä bisnes onkin jotain paljon suurempaa, mitä aluksi Axel kuvittelee.

Trilogia 2

Beverly Hills kyttä -leffasarja on ikoninen ja takuuviihdyttävää Jerry Bruckheimer ja Don Simpson -settiä. Elokuvasarjan ensimmäinen osa on edelleen ihan parasta enterteinmenttiä, joka yhdistelee onnistuneesti hyvän dekkarin, loistavaa komiikkaa ja mehukasta toimintaa. Tämä koktail on nykyisin Hollywoodilta täysin kateissa, mutta Paramountin Beverly Hills Cop -kokoelma avaa ovet historiaan, jolloin kokonaisia leffapaketteja vielä osattiin kasata. BHC-elokuvat huononevat toinen toisensa jälkeen, mutta kaksi ensimmäistä ovat molemmat niin timanttisia leffoja, että jo pelkästään niiden takia tämä boksi tulisi hankkia.

Trilogia 3

Jokaisella levyllä on omat bonuksensa, joilla valoitetaan elokuvien tuotantoa back in the days -aikoina. BHC-boksi on loistava viihdepakkaus, joka muistuttaa siitä hyviä leffat aikoinaan olivat. Toivottavasti tämä aika palaa vuosikymmenen jälkeen, jolloin vakavat toimintaelokuvat kokenevat tiensä pään.

Mainos