Mainos
Big Brother -talo avaa ovensa jälleen syksyllä. Tänä keväänä taloon on ennennäkemätöntä tunkua.

Big Brother Suomi -ohjelman hakuaika umpeutui sunnuntaina, ja alle kuukauden haun aikana ohjelmaan tuli huimat yli 6 000 hakemusta. Haku otti heti kovan alkuryntäyksen, kun jo ensimmäisen vuorokauden aikana hakemuksia tuli kutakuinkin yhtä paljon kuin viime keväänä koko rekryn aikana.

Voi siis todella sanoa, että ainakaan yli 6000 suomalaista ei ole lannistunut kevään sosiaalisesta eristäytymisestä, vaan on täysin valmis astumaan jo syksyllä 12 viikoksi aivan omanlaiseensa karanteeniin.

Mainos

Reilusta 6000 hakemuksesta 55 % oli naisia ja 44 % miehiä, 1 % ei halunnut ilmoittaa sukupuoltaan.

Hakijoiden ikähaarukka venyi 18–79 ikävuoden välille, kuitenkin selvästi painottuen nuorempiin hakijoihin. Alle 25-vuotiaita oli hakijoista lähes puolet. Itse asukasvalinnassa taloon halutaan kuitenkin valikoida kilpailijoita kaikista eri ikäryhmistä.

Hakemuksia tuli tasaisesti ympäri Suomen, kirjaimellisesti Hangosta Utsjoelle. Mielenkiintoista oli sekin, että hakemuksia saatiin myös ulkomailta, eli kiinnostus on ollut kansainvälistä.

Myös alojen ja ihmistyyppien kirjo on mainio. Mukana on lääkäreitä, juristeja, pitkäaikaistyöttömiä, rekkakuskeja, suurperheiden äitejä ja isiä, opettajia, ammattiurheilijoita, tubettajia, e-sporttaajia sekä monia valtavirrasta poikkeavalle elämäntavalle rohkeasti uskoutuneita ihmisiä.

Seuraavaan vaiheeseen rekryprosessissa valitaan noin 200 kiinnostavaa hakijaa, ja heihin ollaan yhteydessä aluksi videopuhelujen kautta. Lopulliset asukasvalinnat tehdään kesällä. Big Brother Suomi nähdään Nelosella ja Ruudussa syksyllä.

Tuleva Big Brother  -kausi tulee olemaan viime kautta pidempi, sillä tällä kertaa BB-talo saa asukkaat peräti 12 viikoksi. Uuden BB-talon suunnittelee Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelman maisterivaiheen opiskelijat.

Myös nyt käsillä oleva poikkeustilanne otetaan huomioon kaikin tavoin niin asukasrekryn aikana kuin itse tulevalla kaudella.

Mainos
LÄHDENelonen
Edellinen artikkeliEA PLAY 2020 -tapahtuma järjestetään kokonaan digitaalisena
Seuraava artikkeliMicrosoft aloittaa viikoittaiset Xbox- ja Xbox Series X -paljastukset