Mainos

Billionsin ensimmäinen kausi oli viime vuoden parhaita sarjoja.

Laatua toisaalta selittävät luottonäyttelijät, kuten Paul Giamatti, Damian Lewis, Malin Akerman ja Maggie Siff. Erityisesti sarja kuitenkin kantoi itseään hyvän käsikirjoituksen ansiosta.

Jos pidit ensimmäisestä kaudesta, luvassa on hyviä uutisia. Billionsin toinen kausi on nimittäin edeltäjäänsä parempi.

Mainos

Toisen kauden tapahtumat jatkuvat melkolailla suoraan ensimmäisen kauden tapahtumista, joten Billionsin kohdalla ei ole mitään syytä aloittaa katsomatta esikoiskautta. Jopa pieni muistinvirkistys voi olla paikoillaan, missä sarja kyllä avittaakin automaattisesti tapahtui viime jaksossa -tyylisillä aloituksilla.

Bobby Axelrodin (Lewis) ja Chuck Rhoadesin (Giamatti) välinen nokkapokka on yhä kantavana teemana, mutta nyt kädenvääntö ei jää vain näiden kahden tekijämiehen väliseksi touhuiluksi. Myös Rhoades on omista tekosistaan lain valvovan silmän alla.

Toisaalta Axelrod löytää itselleen uuden, oivallisesti kirjoitetun luottohenkilön, Tylor Masonin (mainio Asia Kate Dillon), joka tuo kiinnostavan sivujuonteen tapahtumien kulkuun.

Mutkia matkassa

Kuten arvata saattaa, tarina ei kulje suoraviivaisen yksioikoisesti, vaan mutkia ja käänteitä mahtuu matkaan. Niin nytkin ja juuri tämä poukkoilu ja yllätyskäänteet pitävät toisen tuotantokauden niin sanotusti liekeissä.

Oman lusikkansa soppaan tuovat sekä Axelrodin että Rhoadesin omat avioliitto-ongelmat kummankin omalla taholla. Vaikka näitä voisi pitää vain pieninä sivujuonteina, niilläkin on yllättävän suuret vaikutukset kokonaiskuvioon. Kaikkiin asioihin ei edes saada vastausta kauden aikana, mikä luo hyvän pohjan tulevalle.

Mikä parasta, kausi onnistuu luomaan vielä yhden kiehtovan käänteen kauden loppumetreillä. Vaikka loppu sinänsä ei ehkä täysin yllätä, se jättää hyvän nälän seuraavan tuotantokauden osalta.

Kaikkiaan Billionsin toinen kausi on mainiota katsottavaa ja sitä sopii suositella kaikille yhtään hahmovetoisista sarjoista kiinnostuneille.

Mainos