Mainos

Blade (Wesley Snipes) on ihmisen ja vampyyrin jälkeläinen, joka omaa vampyyrien ylivoimaiset ominaisuudet ja ihmisen luonteen. Hänellä ei myöskään ole vampyyrien heikkouksia, joten hän on sekä pelätty tappaja, että kiehtova avain vampyyrien tulevaisuudelle.

 

Blade jahtaa Prahassa v#%tumaisia torahampaita, kunnes uusi paha (Luke Goss) saapuu kaupunkiin. Se on jopa niin pelottava irvileuka, että vampyyrit kääntyvät pelätyn Bladen puoleen. Vampyyreita lounaaksi ahmiva hirviö näyttää myös lisääntyvän, joten uhka on todellinen. Vampyyrit ja Blade muodostavat Blood Pack -tiimin, jolla aikovat kukistaa viemäreiden pelottavan kauhun.

Mainos

 

Heittotähtönen

 

Blade II peittoaa ensimmäisen Blade-elokuvan mennen tullen. Tämä on harvinaista kun kyseessä on jatko-osa. Ohjaaja Guillermo del Toro oli kuitenkin vuonna 2002 vielä niin mitätön nimi, että hänen oli pakko tehdä Blade II -elokuvasta todella kova, jotta pääsisi tekemään unelmansa, Hellboy-elokuvan. Ja niin Kullervo onnistui!

 

Viemärissä

 

Blade on sarjakuvahahmona siitä kiinnostavampi kuin esim. Batman tai Spider-man, että jo sajakuvat ovat raakoja ja väkivaltaisia sydämeltään. Siksi Blade-elokuvatkin voivat olla verisiä, pelottavia ja synkkiä. Ja juuri tuo on yhdessä hyvän käsikirjoituksen kanssa oikea koodi mestarillisen viihteen luomiseen.

 

Leukapoika

 

Bonuksia löytyy BD-kiekolta hirvittävät määrät. Suurin osa on DVD-laatua ja samaiselta kiekolta aikaisemmin tuttua, mutta uuttakin materiaalia löytyy teräväpiirtotasoisena. Jos Blade-leffoista piti kymmenen vuotta sitten, kannattaa vaikka kaikki ne hankkia HD-laatuisena, 7.1-äänellä varustettuna nyt kun uusi aalto puskee kauppoihin.

 

KE

Mainos