Mainos

Italialaisnyrkkeilijä teki Rockyt – oikeasti.

Bleed for This on biografiaelokuva italialaisamerikkalaisnyrkkeilijä Vinny Pazienzasta. Mies voitti 1980-luvulla nyrkkeilyn mestaruuden ja joutui oitis sen jälkeen niin pahaan kolariin, että hänen uransa tuomittiin yksimielisesti päätökseen. Pazienza ei kuitenkaan ollut luovuttajatyyppiä, vaan treenasi itsensä takaisin huipulle tilasta, josta ei pitänyt edes selvitä hengissä.

Mainos

Nyrkkeilyvalmentaja Darrel Foster teki Will Smithistä Muhammad Alin. Sama mies teki Miles Telleristä lihaksikkaan Pazienzan. Tellerin keho on kokenut valtavia muutoksia esimerkiksi Fantastic Four -elokuvasta, jossa miehen superkyky oli venyminen.

Varsin keltanokkainen ohjaaja Ben Younger on onnistunut luomaan hyvästä tositarinasta hyvän biografian. Bleed for This jää monen kovan biografian jalkoihin, mutta se on silti todella kiehtova ja imuisa elokuva. Tarina jaksaa kantaa, vaikka loppu ei ketään yllätäkään. Amerikkalainen unelma kerrotaan italiaanon kautta, joten eurooppalainen katsoja voi samaistuatavallista jenkkisankaria paremmin.

Bonusmateriaalit eivät määrällä kukkoile

Blu-rayn bonusaitasta löytyy ainoastaan nippu poistettuja kohtauksia. Elokuvan tekemistä ja oikean Pazienzan arkistokuvaa olisi ollut mieluisa katsoa lisämateriaaleina. Tällä kertaa bonarilaari jää harmillisen ontoksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Bleed for This
Edellinen artikkeli“Like a Glove” – 10 epärealistisinta elokuvissa nähtyä autostunttia
Seuraava artikkeliMass Effect: Andromeda -arvostelu – Elotonta galaksien välistä avaruusoopperaa ja pehmopornoilua
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
bleed-for-this-blu-ray-arvosteluBleed for This on kiehtova mutta keskinkertainen Rocky-kopio, vaikka tositapahtumiin perustuukin. Silti katsomisen arvoinen.