Mainos

Stephen Kingin novelliin sijoittuva tarina vie James Francon 60-luvulle estämään JFK:n salamurhaa.

James Francon esittämä opettaja, Jake Epping tykkää hengailla fiftaribaarissa, jonka tuttu baarimikko lyö löysät pois herran sumpeista. Baarimikolla on kuitenkin salaisuus. Komerosta löytyy teleportti vuoteen 1960, jossa baarinpitäjä on jo kolmenkymmenen vuoden ajan vieraillut estämässä presidentti Kennedyn salamurhaa. Kun oma kunto ei enää riitä, pakottaa baarimikko Eppingin pojan jatkamaan tehtäväänsä. Jake suostuu pitkin hampain, mutta huomaa hommaa kokeiltuaan löytävänsä myös muita, omiin intresseihinsä pihjautuvia pikkuhommeleita.


Stephen King on ehdottomasti yksi aikamme kovimmista jännityskirjailijoista. Koko minisarja kulkee koukusta koukkuun, ruokkien täydellisesti katsojan kiinnostusta. Tarina elää huumaavasti, eikä edes loppuratkaisu petä. 11.22.63:sta voikin hyvällä omallatunnolla väittää yhdeksi viime vuosien kiinnostavimmiksi fiktiosarjoiksi.

Mainos


Sarjan naispääosasta vastaa kotimaisessa Tyttökuningas-elokuvassakin näytellyt kanadalaisnaaras Sarah Gadon, joka on omaksunut ihailtavan hienosti 60-luvun tyylit ja maneerit. Naisen vetovoima ja karisma toimii kympillä. Myös Franco on hämmentävän hyvä vaihteeksi vakavemmassa roolissaan.

BD-ekstroista löytyy vartin pituinen making of -kooste, jonka toimii ihan kivana lisänä, mutta sitä ei tietysti kannata katsoa ennen sarjan päätösosaa.

Mainos