Mainos

Michael Bay palaa juurilleen vakavammassa biografiatoiminnassa, josta ei graafista väkivaltaa puutu. Murica, fuck yea!

Optimus Prime ja Turtlesit saivat jäädä kun actionohjaaja Michael Bay pääsi vihdeoin toteuttamaan itseään siinä missä todella on elementissään – patriotismissa ja räjähtävässä jännitysviihteessä.

13 Hours kertoo tositarinan lähihistoriasta, vuodelta 2012, jolloin CIA:n salaiset sotilaat jäivät Libyan Bengasiin saarroksiin paikallisten terroristien toimesta. Bengasilaisista ei juuri ulkoisesti erota ketkä ovat hyviksiä ja ketkä pahiksia, mutta pahisten aikeet olivat selkeitä: jenkit pois päiviltä sotkemasta pimeiden aseiden myyntikuvioita.

Mainos


13 Hours on tiivistunnelmaista toimintatykitystä, josta ei Michael Bayn kliseitä puutu. Kaikki löytyy: Amerikan lippuja, loputtomasti patriotismia, paksua telekuvaa helikoptereista, imuisa tarina, testosteronia, valtavia räjähdyksiäja röyhkeää piilomainontaa, joista suurimpana Mersu sekä muhkeat lavasteet jotka tuhotaan näyttävästi. Leffa sisältää poikkeuksellisesti myös paljon kaunistelematonta gorea. Tästä propsit.

13 Hours tuokin vahvasti mieleen The Rock -elokuvan, mutta astetta vakavammalla otteella, sillä kyseessä on tositapahtumiin perustuva biografia. Elokuvan päähenkilöt tietysti esitellään myös elokuvan lopputeksteissä kuvien kera, ettei kenellekään jäisi epäselväksi ketkä ovat moderneja amerikkalaissankareita.

Elokuvaa ei suinkaan kuvattu Libyassa vaan Maltalla ja Marokossa.

BD-ekstrat löytyvät kakkoslevyltä, joita arvostelukappaleessa ei ollut. Levy on kuitenkin normaali retail-versio, joten yksilevyinen versio lienee levypainattamon kädetys.

Mainos