Mainos
Robert (Denzel Washington) ja Michael (Mark Wahlberg) ovat peitetehtävissä toisistaan tietämättä. Robert on DEA:n peiteoperaatioagentti ja Michael on laivaston tutkintatiimin agentti. Molemmat heistä jahtaavat samaa meksikolaista huumekartellin kingpingiä, jonka perässä on myös joukko muita. Kun kaksikko päättää tehdä yksinkertaisen houkutusraharyöstön, huomaavatkin he vieneensä jopa 43 miljoonaa dollaria jonkun muun ryhmittymän kahisevaa. Kohta duon perässä ovatkin kaikki mahdolliset instanssit.
 
Hotelli
 
2 Guns on perinteinen nykyaikainen toimintakomedia. Sen juoni on heppoinen, pienillä kivoilla koukuilla, mutta pääpaino on Washingtonin ja Wahlbergin epäedullisessa suhteessa. Miesten naljailut toisilleen ovat hauskoja, mutta eivät mitään superhassuja. Wahlberg on jälleen kerran näyttelijänä tasaisen varma ja roolissaan veikeä. Washington puolestaan on varsin tylsä, vaikka esitteleekin valkoista purukalustoaan poikkeuksellisen paljon.
 
Toiminta on näyttävää ja propsit putoilevat varsinkin räjähdyksistä, joissa ei ole sorruttu nykyisin niin yleiseen CGI-kikkailuun. Sirpaleet lentävät ja paineaalto tuntuu kotisohvalle saakka.
 
Rahasade
 
2 Guns on kelpo toimintaleffa, mutta se jättää katsojalle varsin mitäänsanomattoman maun. Se viihdyttää, mutta ajoittain myös puuduttaa. Käsikirjoitusta olisi voitu lyhentää rajusti. Leffan mukanokkelat turhat juonikikkailut eivät tuo lisäarvoa elokuvaelämykseen.
 
Bonuspuoli on ladattu kommenttiraidalla, poistetuilla kohtauksilla ja puolituntisella näin tehtiin -dokumentilla. Kaikki ekstrat on pilkottu pieniin palasiin, joista voi katsoa vaikka vain itseä kiinnostavimmat.
Mainos