Mainos

Kädettömät erikoiskytät pääsevät jälleen peitetehtäviin – tällä kertaa yliopistoon.

Viime kerralla lahjattomat neworleansilaiset kytät Schmidt (Jonah Hill) ja Jenko (Channing Tatum) suorittivat onnistuneen peiteoperaatiotehtävän lukiossa. Nyt sama homma olisi toistettava uudelleen – yliopistossa. Vaan miten käykään poliisioperaation, kun Schmidt löytää tyttöystävämatskua olevan naisen ja Jenko päätyy futisjoukkueeseen?
 
 
22 Jump Street jatkuu toki suoraan siitä mihin 21 Jump Street jäi. Samat hahmot, samat kuviot. Ja se on koko homman pointtikin. Ohjaajakaksikko Phil Lord ja Christopher Miller ovat nimen omaan halunneet tehdä jatko-osien toistoista parodiaa.
 
Leffa vie rönähuumorin melko pitkälle, mutta kakka- ja pissaleikeistä pysytään erossa. Läppä on enemmänkin verbaalista ja tilannekomiikkaan nojaavaa. Myös Jonah Hillin ilmeistä otetaan paljon irti. 22 Jump Street on melko perinteinen hassuttelukomedia, jonka katsoo ihan virittyneenä yhden kerran.
 
 
Blu-ray-versio on ahdettu täyteen ekstroja. Noin 10 minuuttia pitkiä klippejä on ekstravalikko pullollaan ja niistä saakin ihan hyvää viihdettä elokuvan jälkimaininkeihin. Eteenkin ohjaajiin keskittyvä klippi on mielenkiintoinen katsaus yhdet aivot jakaviin Lordiin ja Milleriin.
Mainos