Mainos

Zack Snyderin säväyttävä 300 sai jatkoa maaliskuussa Noam Murron meriseikkailun myötä – mutta onko meininki edelleen yhtä hätkähdyttävää?

Kreikkalaiset taistelijat joutuvat aktivoimaan sotajoukkonsa merille, kun Persialaiset päättävät valloittaa kartalta uusia mantuja imperiumiinsa. Kenraali Themistokles (Sullivan Stapleton) joutuu pahan paikan eteen, sillä heikommat alukset ja kohtuuton alivoima ei näytä hyvältä alkuasetelmalta voimakasta ja modernia Persiaa vastaan.
 
 
300: Rise of an Empire yrittää kolmiulotteisuudellaan tehdä samat, kuin alkuperäinen 300 teki visuaalisuudellaan vuonna 2006. Visuaalisuudellaan tässä toki onnistutaankin, mutta kaikilta muilta osin epäonnistuminen on kuvaavin sana. 3D ei juuri anna lisäarvoa elokuvalle, vaikka se teoriassa hyvältä hidastuskohtauksissa näyttääkin. Kolmiulotteisuus on jälkituotannon tekosia, joten aitoa syvyyttä ei kuvista löydy.
 

Sinipunaisilla 3D-laseilla voi ottaa tuntumaa elokuvan syvyyteen tämän kuvan avulla.
 
Elokuva alkaa eppisellä taistelulla joka on pullollaan hienoja ylinopeuskameran taltioimia hidastuksia. Leffan edetessä alkaa päätaistelu, joka kestää koko parituntisen keston ajan. Ja nyt hirveä spoileri: leffan lopussa alkaa uusi taistelu. 300: Imperiumin nousu on siis pelkkää taistelua alusta loppuun, vaikka välillä nähdäänkin Eva Greenin tissit. Myös elokuvan parittelukohtaus käy taistelusta.
 
 
Blu-ray:n bonareista löytyy kiinnostavia dokumentaareja elokuvan tuottamisesta. Onhan pätkä kaikesta huonoudestaan kuitenkin todella kaunista katsottavaa.
 
Jos ensimmäinen kolmesatanen upposi, on 50 % todennäiköisyys, että tämäkin uppoaa. Jos alkuperäistä piti mukiinmenevänä, on tämä paskapätkä ehdottomasti syytä skipata.
Mainos