Mainos
Muinaisen Japanin mytologiaan kurkkaava elokuva kertoo legendaaristen 47 roninin tarinan.
 
Keanu Reeves on puoliksi ihminen, puoliksi demoni. Hän on yksi 47:stä roninista, eli isäntänsä hyljänneestä samuraista, jotka päättävät lyöttäytyä yhteen ja lähteä kostamaan kansalle kohdistuneet vääryydet. Vastaansa he saavat viekkaan noidan, joka tekee mitä tahansa saadakseen vallanpitäjät pauloihinsa ja sotajoukot puolellensa.
 
 
Vuonna 2013 valmistunut 175 milj. dollaria maksanut 47 Ronin on jo toinen samasta aiheesta väännetty remake. Alkuperäisleffa pohjautuu puhtaasti Japanin historiaan, väritettynä tietysti. Uuden version on ohjannut aikaisemmin vain lyhäreitä tehnyt Carl Rinsch. Mies onnistuu tuottamaan visuaalista jälkeä, mutta tarinankerronta on järkyttävää sillisalaattia ja sekametelisoppaa.
 
Elokuvan alkupuolisko pitää sisällään hyvn monta irrallista tapahtumaa, jotka liittyvät toisiinsa vain hyvin vähän – jos sitäkään. Puolivälin jälkeen leffasta alkaa ottamaan jo tolkkua, mutta elokuva osoittautuu lopulta vain visuaalisten tehosteiden ja ninjailujen kikkailupätkäksi. Todellinen tarina on epäselvä. Hyvällä ohjauksella sen olisi voinut kietoa kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, mutta nyt homma on kustu totaalisesti.
 
 
Bonuslaari on pullollaan kulissientakaisia perusklippejä, jotka on leikattu itse leffaa paremmin.
 
47 Ronin on epäonnistunut toimintaseikkailu, jonka katsominen lähinnä turhauttaa.
Mainos