Mainos
Ridley Scottin, James Cameronin, David Fincherin ja Jean-Pierre Jeunetin Alien-elokuvat ovat lyöty samoihin kansiin ja niitä tarjoillaan nyt Alien-buumin kuumimmassa nosteessa Blu-ray-kollaasissa. Alien Anthology sisältää leffat ja paljon bonuksia.


Vuonna 1979 valmistunut Alien – Kahdeksas matkustaja tutustuttaa katsojan Ellen Ripley (Sigourney Weaver) -nimiseen lentäjänaiseen, joka rutiininomaisella kauppa-aluksen kotiinpalureissulla törmää signaaliin, joka on lain mukaan tutkittava. Signaali vaikuttaa aluksi hätäkutsulta, joka tulee LV-426-planeetan pinnalta. Planeetalta paljastuu kuitenkin karu yllätys, nimittäin ruma loiseläin, joka tarrautuu yhteen laivaston jäsenistä, asettaen tämän raskaustilaan. Pian isännän vatsasta kuoriutuukin evoluution täydellisin tappaja, jonka verikin on happoa. Ripley kohtaa ja voittaa kokonaisen sivilisaation näitä saatanan kätyreitä neljän varsinaisen Alien-elokuvan aikana, joista ei jännitystä puutu.

Alien Anthology -paketti pitää sisällään neljä pääelokuvaa: Alien – Kahdeksas matkustaja (1979), Aliens – Paluu (1986),  Alien³ (1992) ja Alien – ylösnousemus (1997). Alien vs. Predator -elokuvat puuttuvat paketista suosiolla, sillä ne ovat sontaa, eivätkä muutenkaan kuulu alkuperäisquadrilogiaan.

Kaikista elokuvista löytyvät myös Directors Cutit, joita pohjustetaan ohjaajien toimesta ennen leffan alkua. Eteenkin Ridley Scottin ja James Cameronin elokuvat ovat huippuviihdettä, joiden isoista versioista ohjaajatkin tuntuvat itse olevan mehuissaan. Scott on muuttanut joitain asioita kokonaan ja Cameron halusi pitemmän version, jossa on enemmän jännitystä ja intensiteettiä. 1980-luvulla kun leffat haluttiin pitää tiiviinä. Pitkiin versioihin on mahdollista kytkeä päälle markkerit, jotka ilmoittavat milloin kohtaus on uusi tai muutettu.

Mainos

Ekstrojen osalta paketti on köyhä. Tarjolla on vain alkuperäiset 4.1-ääniraidat, musiikkiraidat erikseen, sekä kommenttiraitoja, jotka ovat suoraan DVD-painoksista anastettuja.

Itse leffojen kuvanlaatu on terävää, joskin 1970- ja 80-lukujen kameraoptiikat tuovat oman pehmeytensä ensimmäisiin elokuviin. Loppupään leffat ovat selkeästi tarkempia yksityiskohtiensa osalta.

Alien Anthology on ehdoton pakkohankinta kaikille Alien-faneille ja se toimii täydellisenä kumppanina Alien: Isolation -pelin kanssa.

Mainos