Mainos
Seitsenkymppinen purjeveneseikkailija joutuu merihätään ja taistelee hengestään viimeiseen saakka.
 
78-vuotias Robert Redford esittää ikäistään herrasmiestä, joka on lähtenyt puolen vuoden pituiselle purjeveneseikkailulle Intian Valtamerelle. Eräänä aamuna mies herää paatti täynnä vettä, mutta paikkaa pian veneen kyljessä ammottavan aukon. Vaan eipä aikaakaan kun valtava tsunami raiskaa miehen luksusbotskin oikein kunnolla ja merihätä on todellinen – keskellä ei mitään.
 
 
All Is Lost on ohjaajanoviisi J.C. Chandorin käsialaa, niin käsikirjoituksen kuin ohjauksenkin osalta. Leffassa ei juuri vuorosanoja lauota, eikä elokuvan aikana tutustuta yhteenkään toiseen hahmoon. Jopa Redfordin hahmon taustat ja nimi jätetään kertomatta. Silti miehen edesottamuksiin ja eläkepäiviin on helppo samaistua. Ainakin helppo uppoutua.
 
 
Elokuvan tärkeintä antia ovat visuaalisuuden ja Redfortin sekoilun ohella äänet. Äänillä luodaan juuri oikeanlainen ja realistinen tunnelma, joka saa selkä- ja varvaskarvat nousemaan pystyyn. Leffa onkin syytä katsoa kovatasoisella kotiteatterilla, isolta ruudulta.
 
All Is Lost on onnistunut realistinen yhden miehen katastrofielokuva, mutta toista katselukertaa se ei kestä. Ensimmäinenkin kerta saattaa olla tylsä, jos toistovälineet ovat keskinkertaiset.
 
Blu-ray-lisukkeissa on kolme kolmen minuutin minidokkaria, jotka pureutuvat leffan ideaan, ohjaajaan ja lähes satavuotiaaseen Robert Redfortiin.
Mainos