Mainos
Irving Rosenfeld (Christian Bale) on kovanluokan huijari, joka on tottunut anastamaan omaisuutensa. Kun hän törmää kuvankauniiseen syrjähyppyneitokaiseen Sydney Prosseriin (Amy Adams) alkavat he yhdessä harjoittaa huijauspuuhia. Panosten kovetessa myös riskit kasvavat. Pian FBI:n sekopäinen agentti päättääkin ottaa veijarit siipiensä alle, saadakseen kiinni kaupungin kovimmat mafiosot. Sekava rikollisten ja poliisien yhteystyö karkailee välillä suuntaan jos toiseenkin, kaikkien halutessa omia aarteitaan.
 
 
Kolme kuningasta (1999), Fighter (2010) ja Unelmien pelikirja (2012) -elokuvien ohjaaja David O. Russell on valinnut jälleen itselleen tutun castin ja lisännyt siihen muutamia kovia nimiä. Tähtikaarti on siis todella kunnossa ja näyttelijäsuoritukset sen mukaisia. Sen osalta ei ole ongelmaa, mutta se ei myöskään yksinään tee elokuvasta hyvää.
 
Leffa on imuisa ja todella tunnelmallinen draama, mutta paikoitellen varsin pitkästyttävä. Vaikka koukeroita on paljon, on elokuva selkeä seurattava – mutta todellinen taika siitä puuttuu. Tämän vuoksi leffa jäi ilman Oscareitakin, vaikka ehdokkuuksia sateli peräti kymmeneen eri kategoriaan.
 
 
Bonuksista löytyy peräti 22 minuuttia poistettuja kohtauksia ja vartin mittainen näin tehtiin -kooste. Niiden parissa palaa 40 minuuttia, jonka voi toki käyttää johonkin kehittävämpäänkin.
 
American Hustle on hyvä rikosdraama, mutta ei lähelläkään esim Ocean's-elokuvien tasoa.
Mainos