Mainos

Vuonna 2013 päivänvalonsa nähnyt Kirottu-kummituskauhuelokuva toi kauhuleffohin uutta potkua saatanan pelottavalla tarinallaan ja tunnelmallaan. Leffan alussa piipahtanut Annabelle-nukke johdatteli katsojat pelon valtaan, mutta jäi Kirottu-leffassa kuitenkin lopulta statistin rooliin. Nyt Warner on korjanut asian tuomalla Annabellen oman leffan verkko- ja tärykalvoillemme.

Annabellen oma elokuva kertoo tietysti kyseisen nuken alkutarinan, mutta ei aivan alusta. Se kertoo kolmeakymppiä käyvästä pariskunnasta, jonka kotiin Saatanan riivaama nukke päätyy. Ei aikaakaan, kun nuken sisällä asusteleva demoni alkaa tekemään kaikkensa saadakseen raskaana olevan vaimon lapsen sielun itselleen.

Siinä missä James Wanin ohjaama Kirottu sai paskat housuun ja pitkiä vilunväreitä elokuvateatterin kätköissä, ei Annabellen oma elokuva onnistu siinä lähellekään yhtä hyvin. Rottaisen näköinen nukke osaa kyllä olla puistattava ilmestys, eteenkin bassovoittoisen tausta-ambienssin kera, mutta muilta osin klaffivirheitä täynnä oleva elokuva on vain keskinkertainen esiosa.

Mainos

Pienenä hauskana detaljina on pakko mainita, että elokuvantekijät ovat hullutelleet hauskasti lisäämällä Kirottu-leffasta tutun soittorasiamelodian myös Annabelle-leffan mobiiliin – hyi!

Blu-ray-versiossa on leffan lisäksi ihan hyvät ekstrat, joissa leffan tekoprosessi avautuu siitä kiinnostuneille.

Kunpa Suomessakin joskus tehtäisiin edes tämäntasoista kauhua. Yleisö olisi kyllä valmis.

Mainos