Mainos

Marvel heräsi Guardians of the Galaxy -elokuvan suuren suosion saattelemana ja päätti tuoda elokuvamuotoon myös muita suurelle yleisölle tuntemattomia sarjakuvahahmojaan – yksi näistä on Ant-Man.

1980-luvulla tiukkoja keksintöjään S.H.I.E.L.D.:n levissä puuhastellut, oman käden oikeuden kannattaja ja professori Hank Pym (Michael Douglas) tarkkaillee ja tutkii vankilasta vapautunutta viikonloppuisää, Scott Langia (Paul Rudd). Kun aika koittaa, täräyttää Pymin Hank Langin Scottille supersankariduunin, jota ei paineta missään Iron-Manin haarniskassa. Asukseen Hank saa kutistuspuvun ja avukseen hoikkatyviset pistiäiset, eli muurahaiset. Tällä yhtälöllä Hankin pitää yksinkertaisesti pelastaa maailma, mutta se onnistuu ainoastaan klassisen ryöstötehtävän avulla.
 
 
2015-luvun Ocean's Eleven tulee siis Marvelin toimesta. Supersankarismia ja heistejä sekoitteleva komediallinen toimintaleffa ei aivan yllä Guardians of the Galaxyn huumorin tasolle, mutta onnistuu erittäin hyvin kaikessa muussa. Allekirjoittaneelle entuudestaan täysin tuntematon Ant-Man on mahtava uusi tuttavuus, jonka tarinan elokuva avaa kiinnostavasti. Siinä missä Avengers 2 hukkui tylsään yliyrittämiseensä ja sankariähkyyn, on Ant-Man sopivan freesi kela.
 
Mikä niitä hc-faneja sitten Ant-Manissa niin syövytti, jotta leffaa disautettiin pitkin interyhteyksiä? No se, että alkuperäinen Ant-Man, Hank Pym ei ole elokuvan Ant-Man, vaan tuutori. Nuorempi jatkaja hoitaa sankarihommat legendaarisen Pymin sijaan. Jos Ant-Man on kuitenkin uusi hahmotuttavuus, ei tällä ole hitusenkaan väliä. Leffa on todella viihdyttävää Marvel-laatua.
 
 
Bonusloosterista löytyy muutamat perusekstrat poistettujen kohtausten, kommenttiraitojen ja making of:n muodossa. Jostain syystä 70-vuotiaan Michael Douglasin ja viisikymppisen Martin Donovanin digitaalisesta nuorennusleikkauksesta ei ekstroissa nähdä pikseliäkään. Miesten kasvot korvattiin täysin CGI-tekniikan keinoin ja lopputulos on yhtä säväyttävä, kuin Terminator Genisys -leffan kasari-Arska. Tekniikka on todella kehittynyttä, on hämmentävää miksei siitä puhuta.
Mainos