Mainos

Toinen Avengers-elokuva jatkaa Marvelin massiivista universumia, Kostajien astetta suuremmassa seikkailussa.

Kostajat ovat vihdoin saaneet haltuunsa himoitun Lokin valtikan. Kepakko tuo mukanaan hämmentävän datan, joka paljastuu tekoälyksi. Intoa puhkuvat Tony Stark (Robert Downey Jr.) ja Bruce Banner (Mark Ruffalo) päättävät rakentaa uudella keinöälydatalla varustetun suojelijarobotin – Ultronin. Mutta kappas, Ultronin teköäly ei olekaan hyväntahtoinen, vaan haluaa oikopäätä deletoida koko Telluksen. Kapuloita rattaisiin tunkevat vielä Ultronin lisäksi uudet pahishahmot Purppuranoita (Elizabeth Olsen) ja Elohopea (Aaron Taylor-Johnson), jotka saavat Kostajien keskinäiset välit rakoilemaan.

Avengers: Age of Ultron on puhtaasti Marvel-faneille tehty leffa. Se on näyttävä, hassuhko, toiminnantäyteinen, herkullinen sarjakuvadetaileineen, mutta juonellisesti tyhjääkin tyhjempi.
 
Tv-sarjapuolelta tuttu (lähinnä Buffy vampyyrintappaja:sta) ohjaaja-käsikirjoittaja Josh Whedon on kirjoittanut semihauskojen läppien saatteleman tarinan, mutta mikään nokkealan ja kiinnostavan juonikoukeron taitaja ei Whedon ole. Avengers: Age of Ultron ei valitettavasti yllä lähellekään Marvelin parhaimmistoon. Vaikka Kostajia onkin ruutu täynnä ja meininki on visuaalista ilotulitusta, on tarinalla ja juonella silti se tärkein rooli, ja tässä se on epäonnistunut. Myös toimintakohtaukset ovat puuduttavia ja epäselviä, tyhjääkin tyhjempiä rymistelyjä, joiden parissa meinaa nukahtaa vaikka ei edes väsyttäisi.
 
 
Blu-ray-bonuksista löytyy tietysti making of -kooste, typerä naurukela, kommenttiraitaa sekä poistettuja ja jatkettuja kohtauksia. Perusklippiä, mutta ihan kiinnostavaa sellaista.
Mainos