Mainos

DC Universal Originaali kääntyi animaatioleffaksi ja paljastaa miten Jokerista tuli Jokeri.

Nimensäkin mukaan The Killing Joke edustaa astetta synkempää Batman-koulukuntaa ja pitääkin sisällään huomattavasti tv-piirrettyjä enemmän väkivaltaa, verta ja jopa seksiä.

Elokuva kertoo miten Batgirlistä tuli pyörätuolista vaikuttava oraakkeli ja valottaa Jokerin syntytarinaa. Muilta osin elokuvan juonellinen sisältö onkin varsin tyhjää ja jopa hieman tylsää.

Mainos

The Killing Joke näyttää ulkoisesti samalta kuin 1990-luvun puolivälissä PTV:ltä tulleet Batman: The Animated Series -jaksot. Kokonaisuus on piirretty käsin ja kuvanopeutta saadaan nautiskella 12 freimin sekuntivauhtia – paitsi CGI:llä buustatuissa kohtauksissa. Visuaalisuus on silti ihan kivaa vaihtelua moderniin animaatiorummutukseen ja tuokin mieleen kultaisen ysärin.

Arvosteluun toimitetussa BD-versiossa ei ole lainkaan suomenkielistä tekstitystä, joten en tiedä, että saako leffaa edes suomeksi käännettynä. Dubbauksesta ei onneksi ole pelkoa, sillä tämä Bättis on roimasti viime vuosien näytelmäelokuvia väkivaltaisempi ja sen myötä ikärajaltaankin K-15.

 

Mainos