Mainos

Amerikan mytologian tärkeimmät sankarit ottavat yhteen ja esittelevät samalla Warner Bros.:n vastineen Marvelin Avengersille.

Zack Snyderin edellinen DC-rymistely Man of Steel, eli Teräsmiehen (Henry Cavill) uudelleenlämmitelty tuleminen päättyi kiivaaseen yhteenottoon Metropolisin keskustassa, joka vaati tuhansia sivullisuhreja. Tämän myötä Bruce Wayne (Ben Affleck) vetää uusimman leffan introssa herneet nenään,  Teräsmiehen, eli oletettavasti myöhemmin vaarallisen perkeleen touhuille.

Kun korporaatiokeisari Lex Luthor (Jesse Eisenberg) päättää mielenvikaisuuspäissään tehdä maapallolta löytyneestä kryptoniitista aseen Teräsmiestä ja muita hänen kaltaisiaan vastaan, päättää Wayne puolestaaan napata kryptoniitit itselleen, kostaakseen Teräsmiehelle ja varmistaakseen ihmiskunnan tulevaisuuden. Soppaan sekaantuu vielä Wonder Woman (Gal Gadot), jonka tehtäväksi jää poseerata sidekickinä sivussa, valmistelemassa Justice League -elokuvaa ja omaa leffaansa.

Mainos

batman-v-superman-trio

Erittäin sekavista yksittäisistä kohtauksista koostettu Batman v Superman on valtava pettymys. Kun elokuva julkistettiin sarjiskansa repesi riemusta. Kun Henry Cavillin julkistettiin jatkavan Teräsmiehenä, sarjikansa hyväksyi. Kun Ben Affleckin kerrottiin hoitelevan Lepakkomiehen rooli, internet repesi – kaikki suuttuivat.

Ben Affleckin rooli ei kuitenkaan ole se, joka BvS:ssa mättää. Ei todellakaan. Oscar-voittaja Affleck hoitaa hommansa hienosti. Sen sijaan käsikirjoittajat Chris Terrio ja Davis S. Goyer sekä ohjaaja Zack Snyder kädettävät. Herroilla on ymmärrettävästi olleet yllä valtavat paineet fanien, mutta myös tuotantoyhtiön ja sijoittajien vuoksi. Herrat epäonnistuivat silti. Batman v Superman on kauneudestaan, synkkyydestään ja kasarisarjakuvia kunnioittavasta menostaan huolimatta sekava ja epäkiinnostava elokuva – valitettavasti.

”Elokuva ansaitsee toisen katselukierroksen”

Itse olen sen verran suuri Batman- ja Teräsmies-fani, että aion myös katsoa leffan uudelleen ohjaajan versiona, joka kantaa onneksi suurempaa ikärajaleimaa. Batman v Supermaniin on nimittäin piilotettu sen verran yksityiskohtia ja easter eggejä, että elokuva ansaitsee toisen kierroksen.

batman-v-superman-pahis

Batman v Superman jää potentiaalistaan huolimatta vain ja ainoastaan tulevien DC-elokuvien ja Justice Leaguen traileriksi ja Man of Steelin kusiseksi jälkipuinniksi. Kunpa elokuva oltaisiin vain tehty itsenäisenä tarinana kuten vuonna 2001 Warnerilla suunniteltiin, eikä välitarinaksi suuremmalle palapelille.

Ihan perusversio-BD:nkin ekstroista löytyy hyvä määrä kamaa. Hyvin tuotettua lisuketta löytyy nimittäin peräti kahden tunnin verran.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuva
BD-ekstrat
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: Everest VR
Seuraava artikkeliLoppuvuoden kovimmat autopelit – top 6
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-batman-v-superman-dawn-of-justice-original-cutBatman v Superman on 2,5-tuntinen traileri tuleville DC Comicsin megaleffoille, joka jättää Lepakkomiehen ja Teräsmiehen käsirysyn yhden kohtauksen mittaiseksi.