Mainos
Joulukuussa 1988 Suomen ensi-iltansa saanut Tom Hanksin läpimurtoelokuva Big on ilmestynyt nyt teräväpiirtoisena versiona, ensi kertaa sitten 80-luvun.
 
Josh (Tom Hanks) on 13-vuotias, tavallinen amerikkalaispoika, New Yorkin suburbseilta. Hän käy rankkaa ihastumiskriisiä ja huomaa häviävänsä taistelun 16-vuotiaalle, ajokortilliselle pojalle. Niinpä Josh toivoo kolikkoautomaattivelholta olevansa iso, ja niin siinä sitten käy, että seuraavana aamuna Josh on kolmekymppinen.
 
Pieni
 
Alunperin Harrison Fordin piti tähdittää Big-leffaa, mutta kieltäytyi roolista ja paikka annettii Hanksille. Homma kannatti, sillä lopputuloksesta tuli hyvin aikaa kestävä ja viihdyttävä romanssikomedia, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.
 
Tom Hanks on parhaimmillaan vammaisen, vähä-älyisen tai lapsenmielisen roolissa. Tässä hänet nähdään viimeksi mainitussa ja mies tekeekin erittäin uskottavaa työtä. Leffan komiikka tulee puhtaasti tilanteista ja Hanksin käytöksestä. Kokonaisuus toimii, eikä 97 miljoonan dollarin voitot ole tulleet todellakaan keskinkertaisesta viihteestä.
 
Big on tehty aikana, jolloin elokuvissa oli vielä tuoreita ja raikkaita ideoita. Nykyaikana lähes kaikki kopioidaan 80- tai 90-luvulta, kun viimeiset omaperäiset ideat vielä syntyivät käsikirjoittajien pääkopissa.
 
Iso
 
Big-Blu-ray sisältää hämmentävän hyvän kuvanlaadun, ottaen huomioon, että leffa on kuvattu 1980-luvulla, jolloin optiikat eivät pystyneet samaan kuin nykyaikaiset 4K ja 7K -linssit. Levy on myös ahdettu yllättävän täyteen autenttisia kasaribonuksia, joita katselee mielellään. Osa ekstroista on tehty DVD-julkaisuun 2000-luvulla, mutta nostalgiaa alkaa niissäkin jo olemaan.
Mainos