Mainos

Johnny Depp muuntautuu Karibian merirosvosta mafioosoksi keskinkertaisessa jännärissä.

Tositapahtumiin perustuva Black Mass kertoo Etelä-Bostonin historian pahamaineisimmasta mafahefestä, Whitey Bulgerista (Johnny Depp), joka joutuukin kaikeksi yllätykseksi kääntämään takkinsa. Se juonesta, jätetään jotain leffankin kerrottavaksi.

Black Mass vaikutti trailerinsa perusteella olevan jotain todella mehevää ja kiinnostavaa. Sellainen leffahan Black Mass tavallaan onkin, mutta liian moni asia menee silti pieleen, eikä mustan massan biografista tullutkaan uusi Kummisetä.

Mainos

Elokuvan alkupuolisko on todella tylsä, eikä jaksa pitää otteessaan, vaikka asetelma onkin kiinnostava. Elokuva poukkoilee kenties liian monen turhan asian kanssa, joten juonen eteneminen on vaivalloista. Black Mass onkin suorastaan vanttera paatti soutaa.

Vaikka Johnny Depp tekee loistavaa työtä pahamaineisen gansterin roolissa, on täysin käsittämätöntä, että miksi Depp on rooliin pestattu. Hahmon keinokalju ja kuminen naamataulu erottuu muista näyttelijöistä liikaa ja se syö uskottavuutta. Katsoja ei pysty heittäytymään kunnolla hahmoon, sillä itse maski vie liikaa huomiota. Jenkkilästä olisi takuulla löytynyt joku oikean ikäinen ja Whitey Bulgerin näköinen, kovan luokan näyttelijä, joka ei olisi tarvinut maskia. Mahtaako edes Deppin kohdeyleisö olla Black Mass'n kohdeyleisöä? Mielestäni ei, sillä Depp on lukuisista erilaisista huippurooleistaan huolimatta leimaantunut todella vahvasti merirosvoksi ja Saksikäsi-Edwardiksi.

Blu-rayn lisämateriaalilaarista löytyy kurkistus todellisiin 1970-luvun tapahtumiin ja Johnny Deppin muuntautumisleikkiin.

Mainos