Mainos

12 vuotta elokuvatuotantoa ja lopputuloksena on jotain todella maagista.

Boyhood kertoo Masonista (Ellar Coltrane) ja tämän perheestä, jonka tarina aloitetaan Masonin ollessa kuusivuotias. Kun vuodet vierivät, elämä muuttuu. Mukaan mahtuu muuttoja, äidin uusia avioliittoja, ensirakkautta ja kotipesästä poislentoa – kaikkea sitä mitä jokaisen meidän länsimaisen hyvinvointivaltiossa elävän nuoruuteen kuuluu.
 

Mason kasvaa elokuvan aikana oikeasti – lopputulos on kohtalaisen vaikuttava.
 
Boyhood-elokuvaa on tehty 12 vuoden ajan, yhden ja saman työryhmän kanssa, lyhyissä kuvauspätkissä. Lopputuloksena on niin vaikuttava elokuva, että sitä katsoessa voi vain jähmettyä ja odottaa seuraavaa kohtausta, jolloin näkee taas hitusen ikääntyneemmät päähenkilöt. Leffan lopussa katsoja tuntee eläneensä 12 vuotta Masonin perheen parissa ja kokee ihan aitoa ikävää lopputekstien vierähtäessä ruutuun.
 
Allekirjoittanut pystyi helposti samaistumaan useampaankin henkilöön. Niin nuoreen Masoniin, kuin kasvavan pikkupojan kasvattamisesta stressaavaan viikonloppuisään. Koko elokuvan casting on täynnä laatunäyttelijöitä, joista kukaan ei onnistu sössimään leffan taikaa.
 
 
Boyhood on todella vaikuttava, käänteentekevä ja hieno elokuvakokemus. On vaikea muistaa äkkiseltään yhtä aitoa ja syvälle iskevää vastaavaa toista elokuvaa. Ja mikä parasta, Boyhood ei mässäile turhilla negatiivisilla ja kärjistetyillä ongelmilla, vaan kuvaa puhtaasti normaalia elämää. Ilman väkisinväännettyä draamaa voi olla jopa enemmän draamaa.
 

Myös True Romance -tähti Patricia Arquette ikääntyy elokuvan aikana silminnähden.
 
Blu-ray-bonuksista löytyy vain yksi pariminuuttinen dokkari, jota on niin ikään kuvattu reilut 10 vuotta. Se avaa elokuvan tekemisen tunnelmaa ja näyttelijöiden innostusta poikkeuksellista elokuvakokeilua kohtaan.
Mainos