Mainos

Gremlins-ohjaajan uusin herkuttelee zombieriippakivellä, kasarityyliin.

Star Trek ja Terminator-sivutähti Anton Yelchin esittää Maxia, tavallista kalifornialaismiestä, jolla on unelmien tyttöystävä (Ashley Greene) – tai niin hän ainakin luulee. Yhteen muutettuaan Evelyn paljastuu karmeaksi kontrollifriikiksi ja takertuvaksi mustasukkaisuuspöntöksi. Max saa naisesta ja tämän käsittämättömistä tavoistaan tarpeekseen ja päättää erota. Juuri kun Max on jättämässä Evelynin, neito joutuu onnettomuuteen ja kuolee. Kun Max luulee päässeensä pälkähästä paljastuukin Evelynistä aivan uusi puoli – elävä kuollut puoli. Riippakivizombi ei ole yksinään ongelmista harmittavaisin, sillä Evelynin kuoltua ehti mies jo ihastua viehättävään jäätelökauppiaaseen, Oliviaan (Alexandra Daddario), jonka kanssa odottavat unelmien treffit.

Mainos

Ohjaaja Joe Dante on kasarikauhukomedioiden mestari, eikä miehen tyyli ole selvästikään muuttunut sitten kauhusuosikki Gremlinsien – ja se on hyvä asia. Hyvä asia siksi, että tämän tyyppiset leffat ovat nykyään harvassa.

Elokuva ei koreile juonella, mutta se kertoo tarinan imuisasti ja hauskasti. Yllätyksiäkin tykitetään ja lopussa kauhu on jopa hieman kylmäävää. Splatterilla maiskutellaan kuten kultaisena kasarina, joten Danten fanit ovat takuulla mielissään.

Vaikka elokuva huokuu B-henkäystä, on casting yllättävän hyvä. Se tekee leffasta lähes AAA-sarjan tuotoksen. Naissivuroolissa nähtävä Alex Daddario on jälleen niin mehevä, että heikompaa mieskatsojaa hypnotisoidaan viimeisen päälle.

Mainos