Mainos

Lihansyöjäbakteeri taas tuhotoimissaan, tällä kertaa tarinan alkulähteillä

Marcus (Mitch Ryan), Dobbs (Ryan Donowho), Josh (Brandon Eaton), ja Joshin tyttöystävä Penny (Jillian Murray) lähtevät autioksi olettamalleen saarelle juhlistamaan Marcuksen polttareita. Uituaan rannalla vedessä, Penny huomaa ihossaan pian muutoksia. Siitä alkaa kujanjuoksu läpi saaren ystävysten etsiessä lääketieteellistä apua. Autio saari ei olekaan niin autio ja ihmisen tarpeella selviytyä on tuhoisat seurakset.

Patient Zero on Cabin Fever -sarjan kolmas osa ja tarinallisesti ensimmäinen osa. Toistakin esiosaa oli suunniteltu, mutta ilmeisesti projekti hyllytettiin, koska aikeissa on rebootata tämäkin franchise. Ensimmäiset osat nähnyt tietää mistä tässäkin leffassa on kyse, eikä tämä tarinan osa aivan vielä kerro kaikkea siitä, miten lihansyöjäbakteeri päätyi ensimmäisen leffan lokaatioon. Ensimmäinen leffa oli muistaakseni ihan hauksa pläjäys – tämä on puuduttava.

Leffa alkaa hyvin, hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta, heidän välisissä suhteissaan on jännitteitä ja sitten. Sitten tulee jotain zombiemaisia lihansyöjäbakteerin runtelemia ihmisiä… Täh?

Mainos

Olikohan kyseessä siis myös joku prionisairaus, joka hyökkäisi aivoihin vai mistähän äkillinen zombistelu juontaa juurensa? Ensimmäinen kolmasosa leffasta on erittäin miellyttävää seurattavaa, kuvaustyyli toimii, tunnelma on hyvä, jännitettä sopivasti. Siitä alkaakin alamäki. Selkeästi myös ohjaajan ote herpaantuu alamäen alkaessa, eli leffa kadottaa fokustaan ja muuttuu sekavammaksi.

Erikoisefektit ovat vaihtelevaa laatua. Leffa myös esittelee maskeerauksiaan turhan selkeästi, joten niistä huomaa että ne ovat maskeerauksia. Loppumetreillä oleva ”alastonpaini” on kiusallista katsottavaa, kameratyöskentelyn/kuvasuunnittelun muututtua tehotottomaksi. Kuvakulmat ja kuvakoot antavat… ei juuri mitään muuta kuin yleisen kuvan siitä mitä tapahtuu, ei jännitettä.

Mainos