Mainos

Kapteeni Amerikka puolustaa jälleen sinipunavalkokansaa germaanihenkisiltä pahoilta, mutta miten käy kun jopa S.H.I.E.L.D. näyttää olevan voimaton?

Captain America, eli Steve Rogers (Chris Evans) on kotiutunut 1940-luvun sijaan jo hyvin 2010-luvulle. Vaikka The Avengers -elokuvan kummalliset tapahtumat saivatkin Iron Manin nupin sekaisin, on Rogers aivan kuosissa ja kovemmassa tikissä kuin koskaan aikaisemmin. Treenatulle kropalle ja taistelutaidoille tuleekin käyttöä, kun S.H.I.E.L.D.:iä vastaan hyökätään odottamattoman tehokkaasti natsihenkisellä globaalilla korruptiorenkaalla. Kapu ja Black Widow (Scarlett Johansson) joutuvat lyömään kyntensä yhteen kukistaakseen pahan ja pelastaakseen raccaan 'Merican.
 
 
Marvelin uusi generaatio lukuisine supersankarielokuvineen ei ole pettänyt kertaakaan, eikä petä tälläkään kertaa. Captain America – The Winter Soldier kokeilee vakavampaa, mutta myös komediallisempaa lähestymistapaa ja onnistuu siinä täysin. Elokuva ei ole liian kliseinen ja esimerkiksi taistelukohtaukset ovat juuri sopivan pitkiä ja todella hienosti kuvattuja. Elokuva pitää myös sisällään koko 2000-luvun hienoimman takaa-ajokohtauksen.
 
 
Blu-ray pitää sisällään hyvän nipun bonuksia, joissa nähdään oikeasti elokuvan tekemistä kulissien takaa. Myös poistetut kohtaukset tekstitetyn kommenttiraidan kera on plussaa. Naurukela ei puolestaan juuri naurata edes siinä esiintyviä näyttelijöitä.
Mainos