Mainos
Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Tämä lause kiteyttää Carrien uusintafilmatisoinnin sanoman.
 
Carrie White (Chloë Grace Moretz) on teinityttö, joka elää askeettista ja suojattua elämää äitinsä Margaret Whiten (Julianne Moore) kanssa. Ääriuskovainen äiti pitää naiseutta ja kaikkea seksuaalisuuteen liittyvää rangaistavana syntinä. Nuoren Carrien on vaikea sopeutua kouluyhteisöön ja tyttö joutuukin nöyryyttävien välikohtausten uhriksi. Sisään suljettu viha purkautuu lopulta verisellä tavalla.
 
 
Stephen Kingin Carrie-romaaniin pohjautuvan elokuvan uusintafilmatisointi noudattaa samaa kaavaa kuin 1976 julkaistu edeltäjänsäkin. Juoni eteenee hitaasti ja alkuperäistarinalleen uskollisesti. Poikkeuksena on tapahtumien sijoittuminen 2010-luvulle, joten kännykät ja nettivideot ovat astuneet mukaan kuvaan.
 
Chloë Grace Morezt ei saavuta näyttelijäsuorituksellaan samanlaista uskottavuutta kuin Sissy Spacek aiemmassa filmatisoinnissa. 2010-luvun versiossa Carrie nähdään huomattavasti inhimillisempänä ja yhteiskunnallisesti hyväksyttävämpänä yksilönä. Grace Morezt ei myöskään onnistu tuomaan hulluutta esiin katseellaan vaan näyttelijättären tuijotus muistuttaa enemmänkin uhmaikäistä lasta. Kaukana on se kauhu ja viha, jota Spacek pystyi silmillään viestittämään.
 
 
Elokuva ei juuri herätä pelkoa. Alkuperäinen Carrie tunnetaan klassisena kauhuelokuvana, joka pelottaa katsojia vielä vuosikymmenienkin jälkeen. Uusintafilmatisointi jää mitä ilmeisemmin yhdeksi niistä monista elokuvista, jotka kerran katsottuaan jäävät hyllyyn pölyyntymään. Elokuva onnistuu tavoitteessaan, jos sen tarkoitus on tuoda esille täysin uusi näkökulma Carrien tarinasta. Carrien teot voi nähdä traagisena, mutta ymmärretävänä seurauksena pitkään jatkuneesta koulukiusaamisesta ja epäterveestä äitisuhteesta. Grace Moreztin Carrie on hahmo, jota kohtaan on helppo tuntea myötätuntoa. Tällaista tunnetta on vaikeaa kokea Spacekin näyttelemää Carrieta kohtaan.
 
Julianne Moore tekee erittäin vaikuttavan suorituksen Carrien äidin Margaret Whiten roolissa. Ne kohtaukset, jossa Margaret saa näyttää oman luonteensa, nostavat niskakarvat pystyyn hetkessä. Äidin fanaattisuuden kuvaamiselle ei kuitenkaan anneta tarpeeksi tilaa. Uusintafilmatisoinnissa Margaret osoittaa enemmän myös inhimillisiä piirteitä, kuten kiintymystä tytärtään kohtaan.
 
Bonuksena Blu-ray:lla on muun muassa vaihtoehtoinen loppu ja poistettuja kohtauksia.
Mainos