Mainos

Koulunsa menestyjä ja totaaliluuseri kohtaavat 20 vuotta myöhemmin, osat kääntyneenä päinvastoin.

Calvin (Kevin Hart) oli High Schoolin menestynein ja paras oppilas. Hänen tulevaisuutensa piti olla avoin kaikille menestystarinoille, mutta toisin kävi – Calvinosta tuli kirjanpitäjä. Koulun luuseri, pulska Robbie (Dwayne Johnson) ottaa yhtäkkiä Calviniin kontaktia 20 vuoden jälkeen, luokkakokouksen lähestyessä. Calvin päättää treffata Bobiksi itseään nykyisin kutsuvan veikkosen, joka viekin Calvinin sikamaiseen CIA-seikkailuun.

Mainos

Central Intelligence on elokuva, joka pursuaa viittauksia muihon leffoihin ja kymmeniin yksityiskohtiin. Elokuva voisikin kutsua komediaksi naamioiduksi easter egg -pakkaukseksi.

Central Intelligence lupailee vauhdikasta buddy cop -komediaa, mutta ei aivan lunasta markkinointiosaston asettamia lupauksia. Leffa on kyllä menevä ja ihan hauskakin, mutta tarinallisesti kaikki lässähtää jo ennen puoliväliä. Elokuvan katsoo kyllä mielellään huumorin toivossa loppuun saakka, mutta ei millään yllä sellaiselle tasolle, että sen jaksaisi joskus katsoa uudelleen.

Hart ja Johnson ovat tasaisen varmoja rooleissaan, mutta Johnsonille kirjoitettu hahmo on liian yliampuva myöhäisteini ollakseen edes hitusen uskottava. Uskottavuutta tuskin on haettukaan, mutta eipä hahmo ole edes hauska vaan nolo.

centralintelligence_800b

BD on puserrettu täyteen perusekstroja, mutta hauskin ekstra on jo itse leffan lopputekstien alussa, jonka naurukooste on oikeasti hauska – kenties koko leffan hulvattomin osa.

Mainos