Mainos

Lähitulevaisuus tuo mukanaan robottipoliisit, joista yksi saa prototyyppitekoälyn ja tulee tietoiseksi itsestään.

Etelä-Afrikan suurin metropoli Johannesburg saa rikollisuudelta rauhan, kun paikallinen elektroniikkajätti tuottaa valtiolle tekoälyllä toimivia robottipoliiseja. Ne hoitelevat pahimmat gansterit pois päiviltä ja loput päätyvät telkien taakse. Robotteja kehittelevä insinööri Deon (Dev Patel) saavuttaa unelmansa ja onnistuu luomaan oppivan tekoälyn. Hän päättää anastaa yhden hajonneista poliisidroideista kotiinsa ja prototypoida uutta ai:ta siihen, mutta joutuukin pankkiryöstöä kaavailevan rosvojoukon kaappaamaksi. Päästäkseen pälkähästä hän installoi tekarin droidiin. Seuraukset ovat legendaarisia.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Neill Blomkamp on tuttu mies District 9:n takaa. District 9 oli elokuva, joka yllätti aikoinaan todella positiivisesti. Elysium toisti saman wow-efektin. Sama kaava jatkuu onneksi nyt Chappien kanssa ja toivottavasti parin vuoden kuluttua julkaistavan Alien 5:ssäkin

Mainos

Chappie alkaa hieman tylsästi. Katsoja luulee luuppaavansa toisintoa RoboCopista, mutta puolen tunnin jälkeen systeemi saa sellaista potkua, että mielenkiinto yltyy. Elokuva muuttuu draamallisemmaksi ja yllättävän kiinnostavaksi. Juoni jatkuu yllätyksellisenä loppuun saakka ja onnistuu jälleen pitämään Blomkampin aivan omassa sarjassaan. Blomkamp on yksi niistä miehistä, joita ihastellaan 20 vuoden kuluttua samoin, kuin me nyt palvomme Steven Spielbergiä, James Cameronia ja muita klassikko-ohjaajia.

Blomkamp on poiminut paljon yksityiskohtia aiemmista elokuvistaa, lyhytelokuvistaan, nuoruudenkokemuksistaan ja käyttää näyttelijäkaartissa nuoruudenkavereitaan pääosissa. Sharlto Copley on yksi näistä. Chappiessa hän ei esiinnykasvoillaan, mutta tähdittää elokuvaa ääninäyttelijänä.

Chappie on hieno toimintadraama, joka yllättää monella saralla ja on karmivan rumasta Johannesburgista huolimatta, visuaalisesti tyylikäs elokuva.

BD-bonarit avaavat elokuvan tuotantoa puolentoista tunnin mittaisella dokkarilla, poistetuilla ja vaihtoehtoisilla kohtauksilla ja muulla perussetillä.

Mainos