Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Cinderella: Tuhkimon tarina

Blu-ray-arvostelu: Cinderella: Tuhkimon tarina

Mainos

Onnistuuko live-action-Tuhkimo säväyttämään kuten 1900-luvun puolivälin kultainen piirrosklassikko? Ainakin melkein.

Ella (Lily James), eli Cinder-Ella, eli tuhkainen Ella on nuori, kaunis ja miellyttämisentahtoinen kullannnuppu. Hänen äitinsä kuolee ja isi joutuu duunikeikalle toiselle puolelle maata. Ellan kotiin paukahtaa sijaisperhe, joka koostuu ilkeästä ja ylellisyyttä vaalivasta yh-äidistä (Cate Blanchett), sekä tämän kahdesta vajakkityttärestä. Äiti(puoli) käyttääkin kaikin keinoin Ellaa hyväkseen, saavuttaakseen itse glamourintäyteisen arjen. Kaikki kuitenkin kulminoituu, kun paikallinen prinssi ihastuu aitoon ja hellyyttävään tyttöseen.

Alunperin thaimaalainen aikuisten seksisatu ja verinen Grimmin veljesten synkkä klassikko muuntui Walt Disneyn toimesta vähemmän brutaaliksi animaatiohitiksi vuonna 1950. Siitä lähtien se on kulkenut sukupolvelta toiselle ja toimii edelleen kuin tauti. Nyt Disney kokeilee uutta tyylisuuntaa ja tuottaa menestyneimmistä satuklassikoistaan live-action-versioita, joissa ei rahaa säästellä. Angelina Jolien tähdittämä Prinsessa Ruusunen meni jo, nyt on vuorossa Tuhkimo ja seuraavaksi nähdään ainakin Emma Watsonin tähdittämä Kaunotar ja Hirviö, vuonna 2017.

Tuhkimo elokuvaversiona toisintaa täsmälleen Dinseyn animaatioversion tarinan. Toki yksityiskohtia on hieman eri tavalla esillä, mutta pohja on sama. Ja se on onnistunut. Elokuva ei jurnaa hetkeäkään paikallaan ja kietoo mukaansa kuten hyvän sadun kuuluukin. Toteutus on uskomattoman hyvä, eikä näyttelijänä paremmin tunnetun ohjaajan Kenneth Branaghin työssä ole mitään moitittavaa. Ja ovatpa ne Mikki Hiiren muotokuvatkin mukana.

Mainos

Tinderellan… ei, vaan Cinderellan Blu-ray-bonuksista löytyy kattavasti sisältöä elokuvan tuotannosta, ja onpa elokuvan massiivinen tanssikohtaus saanut aivan oman purkudokkarinsakin – ja syystäkin.

Mainos