Mainos
Entiset rakastavaiset puolustusasianajajat joutuvat vetämään tiiviisti yhtä köyttä tutkiessaan terroristi-iskun syitä ja seurauksia.
 
Lontoon keskustassa tapahtuu tuhoisa itsemurhapommiräjähdys, joka tappaa reilut sata ihmistä ja haavoittaa vähintään yhtä monta sivullista. Puolustusasianajajapariskunta ajautuu syvälle salaisuuksien verkkoon, kun he yrittävät tutkia tapausta perinpohjaisesti, yhtä Englannin historian tärkeintä oikeudenkäyntiä varten. Hengenvaara on välitön, kun tutkimukset johtavat hallitukseen saakka.
 
 
Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja -elokuvan tuottajat ovat jälleen lyöneet päänsä yhteen ja toteuttaneet erittäin ruotsalaistyylisen brittirikoselokuvan. Elokuva on hyvin perinteistä salaisuuksien verhon availua pala palalta – joskin hidastempoista ja pitkästyttävää sellaista.
 
Elokuvan päätähdet Eric Bana ja Rebecca Hall hoitavat työnsä hyvin ja luovat onnistuneet ja samaistuttavat älykköhahmot. Jokin imu hahmoista silti puuttuu. Kaikki on ennalta-arvattavaa, itsestäänselvää ja tylsää.
 
Elokuva on tylsyydestä huolimatta onnistunut jännitysnäytelmä, mutta sen verkkainen tempo ja varsin pitkäpiimäinen salaisuuksien raottelu on työlästä katseltavaa. Aivot eivät juuri saa lepäillä narikassa, vaan leffaan pitää oikeasti keskittyä. Allekirjoittanut on enemmän kevyemmän draaman ystävä, joten tähtiä ei siksi heru. Allekirjoittaneen puoliso on puolestaan ruotsalaisdekkareiden suuri fani, jonka vuoksi häneen pätkä upposi kympillä. Closed Circuit onkin parasta viihdettä eurooppalaisen oikeusdraaman ystävälle.
 
 
Blu-ray:n bonuspuolelta löytyy pieni katsahdus elokuvan kulisseihin Behind the Camera -dokumentin voimin.
Mainos