Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Cop Car

Blu-ray-arvostelu: Cop Car

Mainos
Inhottavia puuhaileva sheriffi joutuu elämänsä kuseen, huomatessaan partioautonsa varastetun.

Pari kymmenvuotiasta pojankoltiaista karkaa kotoaan, Amerikan keskilännessä, jossa maaseutua, peltoa ja heinää on silmänkantamattomiin. Patikoituaan joitain kymmeniä maileja, törmäävät pojat pusikkoon kätkettyyn poliisiautoon. Kaikeksi hämmennykseksi sen ovet ovat auki. Innokkaat lapset päättävät lähteä joy ridelle maailman siisteimmän auton kanssa. Hetkeä myöhemmin sheriffi (Kevin Pacon) palaa autolleen ja huomaa sen kadonneen. Koska sheriffillä on omat salaiset puuhastelunsa vireillä, ei hän voi ilmoittaa keskukselle autonsa katoamisesta. Sheriffi päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja hoitaa Voortinsa takaisin, keinolla millä hyvänsä.

copcar-pojat

Mainos

Pieni budjetti, väkevä tarina

Kuvitteelliseen Quinlanin piirikuntaan sijoittuva Cop Car on Clown-kauhuleffan ohjaajan, Jon Wattsin tuorein. Se on elokuva, joka on tehty pienellä budjetilla, mutta tarinaltaan on sitäkin väkevämpi. Kun CGI-ilotulituksiin ei ole varaa, luodaan tilalle tunnelmaa ja tämä on juuri sitä, mitä katsojan elokuvasta pitääkin saada irti.

Leffan tarinankerronta on rakennettu ja leikattu kivasti, ja se kuljettaa puolitoistatuntisen tarinan todella hyvin loppuun saakka.

Odotin Cop Car -elokuvalta todella vähän, mutta se yllätti minut, jopa niin positiivisesti, että se menee helposti vuoden top 10 -listalleni. Ei toiminnan tai superviihteen vuoksi, vaan tarinan ja tarinankerronnan.

Lisäksi Kevin Pekoni on jälleen kerran jämäkkä äijä, kuten aina!

Kevin Peconilla on jäätävät reisiharjat.
Kevin Peconilla on röyhkeät reisiharjat.

Blu-ray-version bonuskaappiin on naulattu autenttinen 20-minuuttinen making of ja tylsä trailerihenkinen koostevideo.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Cop Car
Edellinen artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Flash – 1. tuotantokausi
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Star Wars Battlefront
blu-ray-arvostelu-cop-carLeffan tarinankerronta on rakennettu ja leikattu kivasti, ja se kuljettaa puolitoistatuntisen tarinan todella hyvin loppuun saakka.