Mainos

Rakastava isäpuoli yrittää saavuttaa täydellisen isin aseman, mutta kun macho oikea isi saapuu vierailulle, alkaa brutaali taistelu lasten sydämistä.

Koomikko Will Ferrell on toinen Gary Sanchez Productions tuotantoyhtiön omistajista. Yhtiön pöytälaatikossa on muhinut firman perustamisesta saakka idea uusioperheestä ja isien taistelusta. Kun Ferrell ja Mark Wahlberg kohtasivat Katastrofikytät-leffan kuvauksissa, tajusi Ferrellin Will Wahlbergin olevan täydellinen vastanäyttelijä ko. perhekomediaan. Ja niin isileffa pantiin lopulta monien perumisten jälkeen tuotantoon – se kannatti, sillä jatkoakin on jo luvassa.

Alunperin rooleissa muuten piti olla Kauhea kankkunen -tähti Ed Helms ja oikeana isänä Will Ferrell. Sen jälkeen roolit muuttuivat siten, että Will Farrellista tuli isäpuoli ja isäksi kaavailtiin Vince Vaughnia. Kun homma ei toiminut, meni leffa jäähylle – kunnes Wahlberg astui esiin. Se historiasta, sitten arvion pariin.

Mainos

 

Elokuvassa Farrell esittää tyypilliseen tapaan hintelää, arkaa, mutta positiivista hahmoa, Bradia, joka toimii uusperheen isäpuolena. Hän on täysin auktoriteetiton, mutta yrittää kaikkensa ollakseen rakastettava, isien isi. Juuri kun Brad alkaa saada lapsilta siimaa, saapuu kuviot pilaamaan lasten biologinen isä, Dusty, joka tuntuu olevan komean ulkonäön lisäksi täydellinen isä ja alfauros kaikilla mahdollisilla sektoreilla.

”Daddy’s Home perustuu osittain todellisiin kokemuksiin”

Daddy’s Home perustuu osittain todellisiin kokemuksiin. Sen uskottavuus on ihan kelvollisella tasolla yleisesti, vaikka tilanteet ja läpät ampuvat Farrellin tapaan yli monet kerrat. Huumori on varsin tavanomaista Ferrell-kamaa, mutta onnistuu huvittamaan useaan otteeseen. Leffasta jää lopulta hyvä fiilis, vaikkei se mikään Nuija ja tosinuija olekaan.

BD-bonareista voi leffan jälkeen nauttia mm. poistettujen kohtausten, ja viiden making of -koosteen voimin.

Mainos